Broccoli salade
Ingrediënten:
- 500 gram Broccoli
- een goeie handvol olijven
- een goeie handvol zongedroogde tomaten
- 2 lepels goeie olijfolie
- 2 lepels balsamico azijn
- zout, peper
- en tot slot een goeie handvol pijnboompitten
De broccoli in kleine roosjes snijden en heel kort laten koken, een minuut of 3. Afgieten en af laten koelen. Vervolgens van de olie en azijn een dressing mixen, op smaak brengen met zout en peper naar behoefte, je weet wel. Olijven fijn hakken (of zoals ik gewoon olijven in plakjes kopen, minder inspannend met deze warmte), tomaten klein snijden. Vervolgens broccoli in een schaal doen, dressing, olijven en tomaten er doorheen roeren. Vlak voor opdienen nog even de pijnboompitten roosteren en er overheen strooien.
Lekker met Turks brood, of gebakken aardappelen, of gewoon zo.