Boris van der Ham’s afscheid van de Tweede Kamer (met vrije lezing 61)

0
349

In deze laatste vrijzinnige lezing neemt Boris van der Ham ons  mee achter de schermen, en haalt een frisse neus. Hij voert ons mee naar een van de grootste denkers over vrijheid: Baruch de Spinoza.

Hij kondigt aan dat dit de laatste vrije lezing in de huidige vorm is en er binnenkort 'geheel vernieuwd' mee terugkomt!

Sinds 1 januari 2010 publiceerde kamerlid Boris van der Ham vrijwel wekelijks 'vrijzinnige lezingen' –  videoblogs waarmee hij de geschiedenis van het vrije denken schetste: wat zeggen oude teksten over de vraagstukken over onze tijd, en kunnen ze verdieping geven aan onze vrije samenleving?

Van der Ham: "De lezingen zijn bedoeld om te prikkelen, om mensen een interessante gedachte uit het heden en verleden mee te geven aangaande vrijheid en het vrije denken. Het zijn persoonlijke statements die ik illustreer met een schrijver of tekst die ik inspirerend vind. Het is een persoonlijk, en niet partij-politiek initiatief. Alle teksten en kosten zijn van- en voor mijn eigen rekening."

De melodie aan het einde van deze videoblog is 'De Gedachten zijn Vrij' 
    www.vrijzinnig.com/           www.devrijemoraal.nl/
Technische hulp in de studio: Stan van der Leemputte