Bedrog (2)

0
1015
De Afloop was er dan wel ook naar!
Menig gemeenteraadszetel kreeg een paar andere bewoners te verwerken.
Het mooie van de gemeenteraden is, dat er in iedere gemeente wel wat te zeggen valt, maar als nu de onbekendheid – die bij een aantal onderzoeken gebleken is – naar de eigen zittende gemeenteraad al zeer groot is, wie zal dan nog wat zeggen van een gemeenteraad elders ?
Ik denk, dat er weer een enorme beoordelingsfout is gemaakt.Wanneer de partijbureaus van menig waren, dat de landelijke politiek de gemeentelijke politiek moet ondersteunen, blijkt, dat dit tegen zich gekeerd heeft. Wanneer zich men dan nog besluit om het eens met »modder-werpen« te proberen, oude beroemdheden domme dingen over personen laat zeggen, dan zijn we zo ver gezonken, dat er twee slachtoffers te betreuren zijn in Den Haag.
En wat blijkt dan, dat er nog een lachende derde overblijft. Niet dat hij wat te lachen heeft, want zijn partij is het grootst aantal leden heeft verloren. En het enige wat hij zegt is
>>Ach, de ene keer dan win je, de andere keer verlies je!<<
Waar andere partijen hun actievoerders hartelijk bedanken publiekelijk, daar hier krijgen de plaatselijke leden, die minstens net zo hard hebben actie gevoerd, een dergelijk schouderklopje.
Wie zich naar zijn eigen mensen niet geloofwaardig kan maken, kan niet eens »aangeven«, wat die aanhangers dan fout gedaan hebben.
Logisch, wanneer die fouten elders zijn gemaakt.