afscheid trappenhuis.

0
265

Als ik verhuis over 2 weekjes dan heb ik  3 jaar en 7 maanden het trappenhuis gedeeld met vijf andere voordeuren.

 Als je binnenkomt in het trappenhuis dan heb je grote kans dat je Linda, het knappe onderbuurmeisje bij de brievenbussen treft. Linda is al lang lichamelijk ziek. Haar vader en moeder wonen een flat verder. Ze heeft erg veel steun aan haar ouders. Maar ook aan mij, zegt zeKnipoog. Dat komt omdat we allebei een leven hebben geleid dat nu niet bepaald standaard is. Dus Linda en ik delen altijd wel een beetje onze sores onder bij de brievenbussen.

Linda mag dan wel ziekelijk zijn -een vergoeiìng in haar ruggewervel, dus chronisch pijn – ze is een erg leuk meisje om te zien. En ik zou haar graag meenemen naar mijn volgende trappenhuis.

Tegenover Linda wonen mevr en meneer Jacobs. meneer Jacobs was een vriend van mijn vader. Ze waren beiden oprichter van een nog steeds florerende aquariumvereniging. Nog 2 keer per week loop ik even bij hem binnen, en luister naar alle verhalen over mijn vader en zijn streken. Van vroeger weet ie nog alles, hij is helaas aan het dementeren en zo kom ik bij mevr Jacobs. Zij zorgt met veel liefde voor haar man.Als ze buiten weer eens wandelen, hand in hand, raak ik altijd vertederd.

Tegenover mij woont mevr van Kervel. Ze klaagt veel. Want ze is eenzaam, maar naar een bejaardenhuis is ze niet te bewegen. Ze is altijd weer blij als haar kleizoon op bezoek komt. Vanmiddag stond zijn fiets weer tegen de flat. Dan woord ik ook blij, want als mevr  Kervel blij is ben ik dat ook wel een beetje. Ze zet ook iedere twee weken mijn vuilnisbak buiten. Met veel plezier. Eigenlijk doe ik t liever zelf, dat gaat wat sneller.
Maar ze helpt mij zo graag. Is dat lief of is dat lief!!

Boven mij woon Anita. Anita werkt 20 uur bij de Makro. Ze is collega van mijn zusje. Ze heeft een kleine hond -een tekkel is er een reus tegen- die ze altijd in een mandje overal meeneemt. Ik snap dan niet zo waarom ze dat hondje heeft, maar dat hoeft ook niet. Elke morgen gaat de wekker loeihard bij Anita. Dat geeft niks, hoef ik hem zelf niet te zettenCool

Tegenover Anita woont mevrouw Trout. Ze heeft het niet zo op mij. Ik heb nl eens een papiertje van een stimorol in het trappenhuis achtergelaten. Daar is ze nu al zo n 3 jaar boos over. O ja ik liet ook al eens een scheet wind toen ze achter me liep. Het is nooit meer goed gekomen tussen ons…

Ach, luitjes wat zal ik jullie missen.

# tot zover deze extra editie van man bijt Nuth Hond

_______________________________________________________