7 redenen waarom naar het werk fietsen goed voor je is

0
3197
E-bike

Dat je gezondheid een van de redenen is waarom je beter de auto kunt laten staan en de fiets pakken, weet je waarschijnlijk wel. Maar er zijn ook nog diverse andere redenen waarom je beter de fiets kunt nemen naar je werk. Misschien dat je na het lezen van deze tekst maar eens moet kijken naar de opties voor (elektrische) fietsen.

1. Fitheid

Zeker als je een zittend beroep hebt, kan regelmatig fietsen naar je werk je fitheid behoorlijk verhogen. Als jij een halfuurtje per dag op de fiets zit, verhoogt dat je fitheid met 13%. Dat is vergelijkbaar met 1 of 2 keer per week naar de fitness. Zo voel jij je ineens fitter dan die 10 jaar jongere collega, die met de auto komt. Dat is beslist een prettig idee.

2. Verbranden van calorieën

Hopelijk heb je geen last van overgewicht, maar fietsen is zowel een goede methode om daar iets aan te doen als om het te voorkomen.  Fietsen is een beweging waarbij je met een lage intensiteit veel energie verbruikt. Een halfuur fietsen met een gemiddeld tempo van 18 kilometer per uur zorgt voor de verbranding van 150 kcal. Dat is vergelijkbaar met de kilocalorieën in een kroket. Als je die kroket dan ook nog laat liggen, is dat echte dubbele winst.

3. Een goed gevoel

Als je fietst, maakt je lichaam de hormonen endorfine en serotonine  aan. Deze stoffen worden ook kunstmatig opgewekt met antidepressiva. Fietsen geeft je gewoon een lekker gevoel via een natuurlijk proces zonder bijwerkingen.

4. Fietsers leven langer

Wist je dat fietsen de kans op levensbedreigende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, behoorlijk vermindert? De kans op vroegtijdig overlijden vanwege die oorzaken neemt voor iemand die regelmatig fietst af met 40%.

5. Fietsen is gewoon makkelijk

Nederland heeft voldoende fietspaden overal en het andere verkeer is gewend aan fietsers. In ons land kan je dan ook vrijwel iedere locatie goed bereiken per fiets. Binnen de stad kan je vaak je bestemming nog sneller bereiken op de fiets dan met een andere manier van transport. En als de afstand behoorlijk groot is en je wel een steuntje kan gebruiken, kijk dan eens naar elektrische fietsen online.

6. Fietsen naar je werk bespaart geld

Fietsen is een goedkope manier om naar je werk te gaan. Eigenlijk is alleen lopen nog goedkoper. Uiteraard maakt het soort fiets wel verschil wat de kosten betreft. Een elektrische fiets kost meer aan onderhoud en gebruikt ook energie. Op de fietscalculator van de ANWB kan je zien wat je bespaart met een fiets.

7. Fietsen naar je werk is goed voor het milieu

Wil je een extra steentje bijdragen aan een duurzame omgeving? Ook dan is een fiets uiteraard de beste keuze waar het een transportmiddel betreft. Bijna alle onderdelen van de moderne fiets kunnen worden hergebruikt.

Ben jij overtuigd? Kijk dan eens op elektrische fietsen online naar de fiets waarmee jij naar het werk zal gaan.