Zo stel je (spaar)doelen

0
1567

Doelen stellen in het leven is belangrijk. Hoe stel je doelen? Je stelt er een in het kader van je carrière, want je wilt vooruit in het leven en je wilt vooruit in je carrière. Dit geeft je niet alleen hoop dat je succes kunt behalen, maar het helpt je ook de juiste houding en mindset voor succes te ontwikkelen.

Sterke financiële toekomst

Je wilt je financiële toekomst zekerder maken, door meer geld te sparen. Je wilt een huis kunnen kopen en jouw studie kunnen betalen zonder dat je je te veel zorgen hoeft te maken over geld. Het opstellen van spaardoelen en geld besparen zijn goede eerste stappen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Spaardoelen opstellen

Het zou geweldig zijn als je genoeg zou kunnen sparen om een huis te kopen en je studie te betalen, en dat geld vervolgens te gebruiken om een betere richting in te slaan. Wanneer je in staat bent om meer spaargeld op te bouwen, ben je goed in financiële doelen stellen. Hoeveel kun je sparen? Je kunt elk aantal spaardoelen maken dat je wilt. Je spaardoel is net als je carrière doel. Denk er over na waar je in de toekomst wilt zijn en zet het dan op papier. Als je spaardoelen maakt, ben je klaar voor financiële doelen.

Hoe kun je spaardoelen opstellen?

Hier zijn wat ideeën. Maak een budget. Zet geld op je spaarrekening en beheer het. Stel maandelijkse doelen. Stel jouw pensioendoel om gelukkig, gezond en veilig met pensioen te kunnen gaan. Stel uw zakelijke doelen en zorg ervoor dat je vooruit gaat. Stel doelen die je wilt bereiken in het leven, en werk ze dan allemaal samen. Alles bij elkaar. Maak een plan. En houd je aan dat plan om je doelen te bereiken.

Maak een lijst van wat je wilt bereiken in het leven

Maak een lijst van alle dingen die je wilt bereiken in je leven. Dit kan een dagelijkse lijst zijn, of een lijst voor elke drie maanden, of een lijst voor drie jaar. Wat je ook wilt doen, schrijf het op. Welke lijst je ook maakt, hij kan aan het begin van je leven staan, maar ook aan het eind. Het kan voor je familie zijn, of het kan voor een school, een goed doel of een zaak zijn. Schrijf alles op wat je wilt bereiken, en streep het af als je het bereikt hebt. Dit kan enige tijd duren.

Rangschik in volgorde van belangrijk

Neem de lijst die je hebt opgeschreven en rangschik ze in volgorde van belangrijkheid. Je kunt dit doen voor elke categorie van besparingsdoelen, of je kunt het voor al je besparingsdoelen een keer doen en het dan verwerken. Wat het betekent is dat je het laagst gerangschikte doel moet nemen en het naar het hoogst gerangschikte doel moet verschuiven. Het volgende laagst gerangschikte doel kun je naar het volgende laagst gerangschikte doel verplaatsen. Dit kun je steeds opnieuw doen totdat je elke categorie van besparingsdoelen hoger op de lijst hebt gezet.

  • Je lijst zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:
  • Investering in onderwijs
  • Professionele groei

Verwerk de lijst

Verwerk nu de lijst. Je kunt de lijst alfabetisch of per categorie sorteren. Je kunt verder filteren op datum, en op hoeveel van de lijst je hebt bereikt, hoeveel doelen je hebt bereikt, en hoeveel je er nog te bereiken hebt. Doe dit voor elke categorie van je lijst. Dus zorg voor overzicht, want daarmee bereik je het snelste jouw (financiële) doelen!