Met deze simpele budget tips bespaar je veel geld

0
422

Met geld weten om te gaan is heel erg belangrijk. Wie niet met geld weet om te gaan zal nooit genoeg hebben. Dat wil zeggen dat het dan niet uit maakt hoeveel geld je mag hebben, je zal altijd een tekort ervaren. Dit kan ervoor zorgen dat je de maand niet haalt of dat je jezelf steeds in de schulden jaagt door leningen aan te gaan. In dit artikel krijg je verschillende tips om te kunnen besparen. Pas deze tips zo snel mogelijk toe, zodat je écht goed kunt besparen.

Tip 1: Leg jouw inkomsten en uitgaven vast

Wie wil besparen moet eerst weten wat hij of zij verdient. Aan de andere kant moet je ook weten wat de uitgaven zijn. Iemand die meer uitgeeft dan hij binnen krijgt, is een dief van zijn eigen portemonnee. Om te besparen moet je dus goed in kaart brengen wat je verdient en wat je maandelijks uitgeeft. Als je dat helder in kaart kan brengen, dan wordt het geheel plaatje ietsje duidelijker. Dat is precies wat je moet hebben als je geld wil besparen.

Tip 2: Stel een prioriteitlijst samen

Als je weet wat je verdient en wat je uitgeeft, dan is het geheel nu duidelijker. Het is daarna goed om te kijken naar je uitgaven. Wie zijn of haar uitgaven streng onder de loep neemt, zal merken dat niet alles nodig is. Maar om te kunnen vaststellen wat wel of niet belangrijk is, moet er wat gebeuren. Om dit te kunnen doen zal je een prioriteitenlijst moeten samenstellen. Zo een lijst maakt het overzichtelijker om aan te geven wat wel en geen prioriteit geniet. Het samenstellen van een prioriteitenlijst zal zonder meer ervoor zorgen dat je zal kunnen besparen. Dit is zeker ook een manier om meer financiële ruimte te krijgen.

Tip 3: Kijk naar de prijs bij het doen van inkopen

Een van de veelgebruikte slagzinnen is ‘goedkoop is duurkoop’. Maar soms is het goed om prijzen te overwegen. Sommige producten zijn namelijk duur, alleen omdat ze een ‘naam’ hebben. Dit zijn allemaal zaken die je moet kunnen identificeren. Als je hierop kunt inspelen, dan zul je zelf zien dat de hoeveelheid geld dat je aan inkopen uitgeeft, veel minder uitvalt. Bij het halen van boodschappen is het dus zeker een aanrader om de prijzen met elkaar te vergelijken. Je zult meteen merken dat je zult besparen als je de prijzen met elkaar vergelijkt.

Tip 4: Maak een begroting

Een begroting is ook een van de maatregelen die je kunt nemen om te kunnen besparen. Middels een begroting kun je namelijk goed monitoren waaraan je je geld besteedt. Zo kun je bijvoorbeeld vaststellen hoeveel geld je wilt uitgeven aan consumptie en hoeveel je wil laten gaan aan ontspanning. Een begroting stelt je verder ook in staat om je uitgaven en je inkomsten helder in kaart te brengen. Op het net zijn er verschillende soorten voorbeelden om een begroting te maken. In Excel heb je ook nuttige voorbeelden die je kunt zoeken. Vergeer niet je begroting vandaag nog samen te stellen.