Hoe win je Videopoker?

0
1006

Video Poker is een populair kaartspel. Veel onderdelen van Video Poker werken, net als Online Roulette, automatisch. Zo worden de kaarten willekeurig geselecteerd door het computersysteem. Om te beginnen moet je op de startknop drukken. Als het goed is worden de muntjes waar je voor hebt betaald in het spel geplaatst. Daarna zie je vijf willekeurig geselecteerde kaarten verschijnen op je scherm.

Maak de hoogste combinatie

Het is de bedoeling dat je met deze kaarten de hoogste combinatie maakt. Elke kaart heeft een speciale knop die je twee opties geeft: verander de kaart niet of kies een nieuwe uit. Je mag echter maar één keer een nieuwe kaart uitkiezen. De machine laat je deze zien.

Verdubbel je geld

Video Poker bestaat uit verschillende rondes. In de eerste ronde ontvang je vijf kaarten. Bedenk hoeveel punten je met deze kaarten kunt maken. Kun je er weinig mee? Kies dan voor de optie om één of meerdere kaarten eenmalig om te wisselen. In dat geval ontvang je nieuwe kaarten. Daarnaast heb je diverse opties om een inzet te plaatsen, zowel een ‘single’ als een ‘double’ win. Een voordeel van de laatste optie is dat je geld wordt verdubbeld wanneer je het spel wint. Stel je bijvoorbeeld voor dat je toevallig een ‘straat’ hebt. In dat geval wordt je inzet verviervoudigd.

52 kaarten

Een groot voordeel van het automatische systeem bij Video Poker is dat het spel altijd volledig eerlijk verloopt. Zo gebruikt de computer software altijd de zogeheten ‘Random Number Generator’ (RNG). Dit zorgt ervoor dat alle kaarten willekeurig op het scherm verschijnen. In totaal wordt Video Poker met 52 kaarten gespeeld. Je speelt daarbij met de volgende kaartsoorten:

  • Aas
  • Heer
  • Koningin
  • Boer

De bovenstaande kaarten worden ingedeeld per waarde, dat loopt van 10 tot 2. Andere kaarten, zoals de schoppen, harten, klaveren en ruiten, spelen eveneens een belangrijke rol bij de waarde van je Poker hand. Ook interessant is het feit dat je de Aas kunt gebruiken om een zogeheten ‘low straight’ te krijgen. Deze term staat voor een waarde van 2,3,4 of 5.

De waarde van je kaarten

Het is inmiddels duidelijk dat je bij Video Poker de hoogste Poker hand moet hebben. Voor de Poker hand worden verschillende namen gebruikt. Deze zijn afhankelijk van de waarde die je kaarten hebben:

Royal Flush: A, K,V,B, 10 kaarten die hetzelfde zijn
Straight Flush: Five kaarten die hetzelfde zijn, in de juiste volgorde
Four of a kind: Vier kaarten met dezelfde waarde
Full House: Drie kaarten met dezelfde waarde
Flush: Vijf dezelfde kaarten
Straight: Vijf opeenvolgende kaarten
Two pair: Twee paar kaarten met andere waarden

Test je geluk met de Joker

Onder de kaarten van Poker zit ook een ‘Joker’ verstopt. Deze kaart maakt het mogelijk om elke kaart die je hebt om te wisselen voor de kaart die je graag wilt. Met een ‘Joker’ speel je tijdens Video Poker met 53 in plaats van 52 kaarten. Een van de Video Poker spellen met een joker is ‘Joker Poker’. Net als bij de traditionele variant ontvang je 5 kaarten om een winnende hand te maken. Succes!