Regent het buiten? Deze 5 activiteiten zijn superleuk voor baasje en hond

0
366

Ben je de trotse eigenaar of eigenaresse van een hond? Dan wil je jouw actieve viervoeter graag op een leuke manier bezighouden. Maar misschien weet je niet precies hoe, vooral als het slecht weer is. Je hond uitlaten is een leuke activiteit, maar het is niet fijn om nat te regenen. Maak je geen zorgen als het buiten regent. In dit artikel vind je 5 geweldige activiteiten voor het baasje en de hond!

Activiteit 1: Speel samen verstoppertje

Ja, je leest het goed: je kunt prima met je hond verstoppertje spelen. Het is zeker niet alleen een tijdverdrijf voor kinderen. Hun aangeboren jachtinstinct wordt gestimuleerd, waardoor het een geweldige methode is om ze cognitief bezig te houden en energie te verbranden. Volg dit stappenplan en geniet van verstoppertje met jouw trouwe viervoeter:

1. Laat om te beginnen je hond in één kamer zitten en daar blijven terwijl jij je in een andere kamer verbergt.
2. Roep de naam van je hond of geef hem of haar een aanwijzing om hem op zoek te laten gaan naar een goede verstopplek.
3. Naarmate je hond beter wordt in het spel, kun je overgaan op moeilijkere verstopplekken of de hulp inschakelen van andere gezinsleden.
4. Verstop eventueel favoriete speeltjes of snacks door het hele huis, zodat de hond er moeite voor moet doen om ze te vinden.

Activiteit 2: Speelgoed met interactieve puzzels

Deze training en hersenstimulerende activiteit houdt je hond betrokken en intelligent. Met dit speelgoed moet jouw hond dingen verplaatsen of raadsels oplossen om eten of beloningen te krijgen. Interactief puzzelspeelgoed is niet alleen vermakelijk, maar zorgt voor mentale stimulatie en vermindert verveling.

Handige tips voor interactieve spelletjes

Ballen die traktaties uitdelen, puzzelvoeders en interactieve hondenspelletjes zijn een paar van de populaire keuzes. Bij deze een aantal tips voor puzzelspeelgoed:

1. Als je hond beter wordt in een probleem, begin dan met kleinere en maak het langzamerhand ingewikkelder.
2. Zorg ervoor dat je je hond als beloning zijn favoriete brokjes of traktaties geeft.
3. Houd je hond in de gaten als hij puzzelspeeltjes gebruikt, vooral als hij er nog niet vertrouwd mee is.

Activiteit 3: Organiseer een indoor parcours

Gebruik alledaagse voorwerpen om een indoor behendigheidsparcours te maken waar jouw hond doorheen kan rennen. Dit is een geweldige methode om gebruik te maken van zowel hun mentale als fysieke capaciteiten.

Hoe creëer je een indoor parcours?

Volg deze stappen om een eenvoudig indoor behendigheidsparcours op te zetten:

1. Maak tunnels van kartonnen dozen, horden van bezemstelen en sprongen van stoelen.
2. Leer je hond door dozen te navigeren, onder tafels door te kruipen en over horden te springen.
3. Geef ze speeltjes of voer als beloning om ze aan te moedigen.
Je hond zal genieten van behendigheidstraining, die ook helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en coördinatieproblemen. Vergeet alleen niet om veiligheid voorop te stellen en weg te blijven van activiteiten die de gezondheid in gevaar kunnen brengen. Gebruik bijvoorbeeld geen materialen waar de hond zich aan kan bezeren.

Activiteit 4: Organiseer gehoorzaamheidstraining

Mentaal veeleisende, gestructureerde oefeningen zijn over het algemeen goed voor zeer energieke honden. Gehoorzaamheidstraining is een geweldige methode om het dier mentaal te stimuleren en goed gedrag te belonen. Oefen complexe manoeuvres zoals koprollen en handdrukken. Of richt je in plaats daarvan op belangrijke commando’s zoals zit, blijf, ga liggen en kom.

Tips voor gehoorzaamheidstraining

Hieronder volgen enkele tips om van de gehoorzaamheidstraining een groot succes te maken:

1. Om te voorkomen dat je hond ongeïnteresseerd of ongeduldig wordt, houd je trainingssessies kort en constructief.
2. Beloon gedrag met genegenheid, lof en traktaties.
3. Herinner hem aan zijn capaciteiten door vaak te oefenen en geduldig en consequent te zijn.

Activiteit 5: Maak sensorische spelletjes

Sensorische activiteiten met jouw harige vriend is een geweldige manier om hun geest en zintuigen te stimuleren. Maak je eigen zintuiglijke spelletjes met verschillende voorwerpen en bakken om de tastzin, geur en probleemoplossende vaardigheden van je hond te testen. Bij deze een aantal tips om te beginnen:

1. Verzamel veilige voorwerpen met verschillende geuren en texturen. Denk bijvoorbeeld aan een herkenbare geur, bijzondere texturen of zachte stoffen.
2. Doe deze voorwerpen in dozen of bakken met deksels.
3. Laat de hond de bakken openen met zijn poten of neus om de voorwerpen te onderzoeken en te identificeren.

We wensen je veel speelplezier met jouw hond(en)!