Puintraining Cross

0
279

Edgar en ik waren al een keer met Lori en Romi geweest maar nu mocht Cross mee naar de puintraining in Hengelo.

Ik was heel nieuwsgierig hoe hij het zou doen.
Alle honden kregen drie sessies van drie oefeningen en de moeilijkheidsgraad ging omhoog per sessie.

De eerste sessie deed Cross het heel goed, hij had 'het slachtoffer' snel gevonden. De tweede sessie ging voor mijn gevoel iets minder.
Ik riep nog dat hij niet zo goed was als zijn moeder Lori.
Maar dat was niet erg aardig, de derde sessie deed hij het heel erg goed. Hij verwees drie keer bij een plek waar eerder een slachtoffer gelegen had, wist ook dat hij daar niet verder hoefde te zoeken en ging weer verder. Om een volgende berg puin heen wist hij onmiddelijk waar hij zijn moest, hij moest alleen nog even bedenken hoe hij er zou komen.

Op dit 4 minuten durende filmpje is het super goed te zien. Na een kleine twee minuten had de camera er helaas een flinke bult asfalt voor maar blijf kijken en let op eerst zijn neusgebruik en later op zijn staartactie wanneer hij zijn slachtoffer vind.('jufvrouw', Yvette van Veldhuijsen) Het perfecte slachtoffer omdat hij haar super vind.

En ook het volgende filmpje is heel grappig en zie je hoe anders de hond reageert als de mens. Hij gebruikt zijn neus en rent Jan Reuvekamp zo voorbij, terwijl wij hem gewoon vol zien zitten, haha
Kort filmpje van 34 seconden.

Voor alle foto's van de puintraining klik HIER