Naar school geweest

0
63

Vandaag ben ik met Jotta naar een school geweest waar Yvette, de hondentrainster, les geeft. Ik speelde voor de gelegenheid chauffeur omdat Yvette haar duim heeft gebroken en tegelijk was het een zeer goede socialisatie voor Jotta.

De leerlingen hadden ook honden meegenomen. De les bestond uit een stukje theorie en praktijk. De leerlingen leerden hoe ze een pup moeten aaien. Eerst aan het baasje vragen of ze mogen aaien, dan door de knieën om zich klein te maken voor de pup, de pup even laten snuffelen en als het pupje het wil dan onder het kinnetje aaien.

Alle honden moesten daarna in het midden zitten. Sommige honden vonden dit best spannend. Voor Jotta was het geen probleem, die vond alles prima en ging keurig op haar kontje in het midden zitten.

Bijna aan het eind van de les mochten de honden in de ballenbak. Jotta deed dit met een kleine voerdummy. De dummy werd verstopt in de ballenbak en Jotta moest hem gaan zoeken.

Jotta 

Jotta 

Van al die nieuwe indrukken wordt je wel heeeeel erg moe. Je kruipt dan lekker onder een stoel en gaat dan heerlijk slapen.

Jotta