Lori’s eerste KNJV ervaring

0
80

Gisteren zijn Lori en ik naar Hardenberg geweest voor Lori's eerste KNJV proef. Haar NLV-C diploma heeft ze in Maart gehaald maar nu dus met echt wild.

We gingen op voor de C. Onze groep begon met over water, een B proef. We gingen in groepen weg en moesten in principe bij elkaar blijven. Het was dus wachten geblazen.

Daarna verloren zoeken ook een B proef. Het wachten bij over water had zo lang geduurd en aangezien af en blijf dan Lori's eerste oefening zou zijn heb ik gevraagd of ze ook verloren zoeken mocht doen. Geen probleem, dus eend afgegeven, weer een poos wachten en daar gingen we. Lori in gezet….die ging er als een speer van door….het duurde even en daar kam ze weer aan. Ging keurig voor me zitten. Een 9
Ik keek de keurmeester verbaasd aan maar hij legde uit dat ze de eend traag had opgepakt, en een keer neer had gelegd. Vandaar 1 puntje er af.
Begrijpelijk.

Daarna af en blijf, een 10

Toen apport te land. Wachten op het teken van de keurmeester…apport en daar ging ze als een speer op het konijn af. Weer aarzelen met oppakken, ze keek de werper aan en ik gaf een extra commando, na een aarzeling pakte ze het konijn en kwam keurig voor zitten. Een 8.
Omdat de keurmeester het kwalijk vond dat ze ook aarzelde na mijn extra commando. Ook helemaal duidelijk

Daarna los en aangelijnd volgen. Bij het los volgen bleef ze in één bocht even achter. Een 9

Daarna vooruitsturen.
Vooooooruit….en daar ging ze. Ik mocht terug roepen. Op de fluit keerde ze keurig om maar daarna ging ze vrolijk lopen snuffelen en kwam zeeer traag mijn kant uit. Ik heb drie extra commando's gegeven en een keer foei geroepen. Een 6.
Ik overweeg om de volgende keer te roepen, Lori….éééééten!!!!!!!!! Denk dat ze dan wel sneller komt  😉

Op naar de laatste proef, apport van een eend uit water.
Het c diploma bijna op zak.
We moesten op een hele steile helling onze positie innemen.
Schot….eend in het water….apport! Plons…daar ging Lori…zwemmen naar de eend….vast pakken…..terug naar de kant….gooit hem daar neer…..gaat zich uit staan schudden…..drie extra commando's voor ze hem weer op pakte….en toen kwam ze uiterst traag terug en bleef staan.
Lori die altijd netjes gaat zitten bleef staan. De muts, ik denk dat dit door de steile helling kwam, ik hoorde meer mensen van wie de hond normaal wel gaat zitten Een 0.
Als ze was gaan zitten had ze nog een 6 gekregen, zei de keurmeester, maar alles bij elkaar werd het een 0.

Helaas geen diploma.
We weten waar we aan moeten werken.
Vlot oppakken van wild, vlot terugkomen en het kort apport uit water.