Afsluiting wintertraining

0
126

Vanmorgen hebben we, als afsluiting van de winterjachttraining, een workingtest gehad. Dit werd georganiseerd bij de watermolen in Haaksbergen. Onze trainer, Dick Greve, had een aantal leuke proeven uitgezet.

We werden in drie groepen verdeeld. In elke groep zat één Bayerischer Gebirgsschweisshund. Dit zijn zweethonden. Voor deze honden was een bloedspoor uitgezet. Wij kregen een demonstratie van hoe deze honden werken. Mooi om te zien.

Lori heeft aangelijnd en los gevolgd, af en blijf gedaan en een apport uit het water gehaald. We werden als groep beoordeeld en haalden de tweede plek van de drie groepen.
Lori

De A-honden deden een apport van een verre loper over diep water.
De hond moet, zonder halsband of lijn, een aan de overzijde van een breed, diep water ver weggesleepte duif apporteren. 
De hond dient gebruik te maken van het sleepspoor.

Lori heeft dit ook gedaan. De proef was eigenlijk nog te moeilijk voor Lori. Ze ging over het water, maakte geen gebruik van het sleepspoor maar ging wel weg. 50 meter verder zat Edgar aan de overkant van het water, dat is leuk, dacht Lori en ze zwom er heen. Edgar heeft haar teruggestuurd en daar ging ze. Na een aarzeling voor het prikkeldraad (heeft ze zich aan geprikt toen ze nog klein was) van een weiland, ging ze er nadat de keurmeester de duif nog eens had opgegooid helemaal voor.

Daar kwam ze zo trots als een pauw, met de duif in haar bek, snel aangerend, met de duif het water weer door naar mij en daar stond ik met een duif in mijn hand.

Supertrots zijn we op ons meisje. Edgar heeft van enthousiasme geen foto's meer gemaakt. Maar er was een man die echt superfoto's maakt. Hij heeft wel foto's gemaakt maar daar moeten we nog even op wachten.
Zodra we die hebben zal ik ze plaatsen.

De laatste proef was een steadyness proef, er werden dummy's in het water gegooid, de honden die bleven zitten mochten verder. De oefening werd steeds moelijker gemaakt. Lori werd uiteindelijk tweede.

De proeven werden afgesloten met koffie, thee, frisdrank, een borrel, kaas, worst, cake en paaseitjes. Al met al een gezellige ochtend.

Lori