4 weken

0
62

Afgelopen donderdag hebben de pups de grote verhuizing gehad.
Van een veilig plekje in de puppenkamer zijn ze nu naar de ren binnen gekomen. Dat was wel even een verandering.

Andere geuren en veel meer geluiden.
Eén pup ging gelijk op onderzoek uit, de anderen bleven eerst even op een afstandje kijken maar ook zij gingen hun nieuwe onderkomen toch al vrij snel verkennen. Het went snel.

Gisteren zijn de pups voor het eerst buiten geweest.
Vorige week zeiden we nog, het mag nog één week regenen en dan willen we de zon, nou ja…dat heet nog eens op je wenken bediend worden. Een heerlijk zonnetje hadden we gisteren en de lijfjes van de pups voelden gewoon warm aan, wat een geluk.

We zetten de pups altijd op een werpkistkleed, wat nog naar hun zelf ruikt. De pups gingen gelijk op verkenning en er was er niet één bij die het kleed niet af durfde. Na een minuut of twintig vonden ze het wel klaar en hebben ze weer naar binnen gebracht.

In de komende dagen leren we ze door het kattenluikje gaan, alhoewel dat reutje rug gisteren zelf al lukte, het luikje stond open omdat ze er met hun neusjes graag frisse lucht gaan halen.

We waren aan het eten toen Mika ineens een paar keer ongerust met haar neus tegen het luikje aan ging, ik zeg tegen Roelien, tel de puppen eens, ze kwam niet verder dan vijf. Dus ik snel naar buiten.
Daar snuffelde reutje rug in het rond, het was zo donker dat ik hem eerst niet eens zag, ik had het idee dat hij zelf ook een beetje onder de indruk was van zijn actie, haha

Deze tol blijft een favoriet speeltje, als de pups er tegen aan lopen gaat er een liedje spelen.
Midante's

De staarten en oortjes van de mede nestgenootjes worden ontdekt.

Midantes

Oom Cross is als een kind zo blij als hij met de pups mag spelen…
Midantes

Wie denkt dat dit mama Mika is heeft het helemaal mis
Het is tante Ribbel, volle zus van mama Mika, ze vind het zoooo fijn om tussen de puppen te liggen. Poepjes opruimen vind ze net wat te ver gaan, maar de pups laten plassen vind ze geen enkel probleem.
Ze is van al onze moedertjes de absolute nummer 1 als het om pups verzorgen gaat. Mika vind het wel prima, lekker makkelijk.
Ribbel

Voor het eerst naar buiten…het fazantje, gekregen van Ans, werd gelijk leuk gevonden. De grote honden zijn jaloers.
Midantes

Voeden kan je overal of het nou binnen of buiten lekker in de zon is. Moedertje Mika gaat er languit voor liggen.
Haar bolle kindertjes komen niks tekort. Gemiddeld zijn ze zo'n 400 tot 500 gram zwaarder dan de pups van Ribbel op dezelfde leeftijd.
Midantes

Voor meer foto's klik HIER