Hoe je verstandig een Rolex kunt kopen en verkopen

0
5192
rolex

Een Rolex oefent veel aantrekkingskracht uit. Dit horloge van de Zwitserse horlogefabrikant Rolex staat al decennia voor succes en rijkdom. Voor het kopen van een Rolex moet je vaak duizenden euro’s neerleggen. Maar na verloop van tijd stijgt de horloge in waarde. Eventueel zou je de Rolex kunnen beleggen, om er een mooie winst uit te halen.

Miljarden omzet

De horlogemarkt is zeer groot. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer smartwatches. Bovendien worden er jaarlijks voor miljarden dollars aan horloges verkocht. Met name de bakermat van het horloge, Zwitserland, profiteert hier aanzienlijk van. Zo exporteert het land gemiddeld 17 tot 18 miljard euro aan horloges per jaar. Met name de luxe markt draagt bij aan het miljardenbedrag. Het gaat hierbij om winsten uit de verkoop van prestigieuze merken als Rolex en Patek Philippe. Per jaar worden er ruim 10 miljard luxe horloges verkocht. Naar schattig komt dit neer op een omzet van maar liefst 30 miljard euro.

Rolex kopen en verkopen

De Rolex is bijzonder populair om te kopen en verkopen. De goedkoopste Rolex is ongeveer 2000 euro. Vanaf dat bedrag loopt de aankoopwaarde op tot in de honderdduizenden euro’s. Met name unieke exemplaren zijn in het hogere segment ontzettend populair. Het betreft bijvoorbeeld oudere horloges die weinig meer in omloop zijn. Deze zogeheten ‘vintage horloges’ worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan merken als Greubel Forsey, Richard Mille en F.P Journe. Namen die liefhebbers van vintage horloges ongetwijfeld bekend in de oren zullen klinken.

Investering

Het kopen van een Rolex is een investering. Wanneer je het over een aantal jaren verkoopt haal je er wellicht zelfs een flinke winst uit. De eerste stap is uiteraard dat je bij een erkende juwelier een Rolex koopt. Dit hoeft niet per se een nieuw exemplaar te zijn. De kwaliteit van een Rolex is dermate goed dat ook een tweedehands exemplaar uitstekend werkt. Wees echter wel voorzichtig wanneer je een nieuwe of tweedehands Rolex koopt. Er zijn namelijk helaas ook veel nep exemplaren in omloop. Vraag bij het aanschaffen dan ook altijd om een certificaat van echtheid. Zolang je voorzichtig bent, betaalt de investering zich op de lange termijn zich zeker uit.