Op welke manier een verbouwing betalen?

0
2285
verbouwing financieren

Het komt regelmatig voor dat je plannen om je huis te verbouwen, of je woning zelfs te renoveren, veel verdere gaan dan je financiële mogelijkheden. Op welke manier kun je dan het beste een verbouwing betalen en hoe kun je de kosten in de hand houden? Wij geven je hier het antwoord op deze vragen. Een verbouwing begint immers met een pen en papier in je hand en dit is niet alleen om een bouwtekening te maken.

Verbouwingskosten in de hand houden

Een verbouwing kost in veel gevallen veel geld, zeker als je dit vrij grootscheeps gaat aanpakken. Het loont dan zeker de moeite om er alles aan te doen om de verbouwingskosten in de hand te houden voor zover dit mogelijk is. Je kunt hierbij wel concessies doen met betrekking tot je materiaalkeuze maar dit is eigenlijk niet wat je voor ogen hebt als je verbouwplannen hebt.

De meest eenvoudige manier om verbouwingskosten in de hand te houden, is door de mogelijkheden te vergelijken. Dit is vooral van belang als je veel werkzaamheden uit handen gaat geven. Een vergelijk leert snel dat er zeer veel verschillende prijsstellingen worden gevraagd. Door de verschillende offertes naast elkaar te leggen, kun je al veel geld besparen. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met het feit dat je misschien in aanmerking komt voor bouw- en verbouw gerelateerde subsidies. Het is goed om je ook daarover te informeren.

Spaargeld gebruiken om je verbouwing te betalen?

Als je de kosten voor je verbouwing op een rijtje hebt gezet, kun je voor jezelf gaan afwegen hoe je jouw plannen gaat financieren. Als je mogelijkheden hebt om je verbouwing uit eigen middelen (dus van je spaargeld) te betalen, is dat uiteraard de beste keuze. Voorwaarde is wel dat je het spaargeld niet voor andere doeleinden hebt weggezet. Er mag bijvoorbeeld geen situatie ontstaan dat je bijvoorbeeld financieel niet meer in staat bent om je wasmachine te vervangen als deze stuk is gegaan.

Hypotheek openbreken om een verbouwing te financieren?

Wat veel mensen overwegen is om hun hypotheek open te breken om een verbouwing te financieren. Je kunt je kosten hiermee manier spreiden over een langere periode. Hoewel dit een eenvoudige en voordelige optie lijkt, is dit niet in iedere situatie het geval. Er wordt in de meeste gevallen een boete in rekening gebracht als je besluit om een hypotheek voortijdig open te breken en het komt vaak voor dat je ook nog oversluitkosten moet betalen. In de meeste situaties kan het openbreken van een hypotheek om een verbouwing te financieren een keuze zijn die overwogen kan worden bij een bedrag van 25.000 duizend euro of meer. Bij kosten die lager uitvallen dan dat bedrag is het vaak (financieel) interessanter om een andere keuze te maken.

Persoonlijke lening om een verbouwing te bekostigen?

Een andere optie die je zou kunnen overwegen is het afsluiten van een persoonlijke lening om een  verbouwing te bekostigen. Uiteraard kost dit ook geld (je betaalt immers rente) maar het is goed te weten dat er verschillende constructies zijn waarvoor je kunt kiezen. Daarnaast is het goed om na te gaan waar je kunt geld lenen tegen een lage rente. Op de websites van de betere geldverstrekkers vind je een eenvoudige rekenmodule om je verschillende opties hierin te vergelijken. Ook dit draagt bij om je verbouwingskosten letterlijk in de hand te houden.