Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe schoenen?

0
5405
herenschoenen

Je herkent het vast wel, een kast vol schoenen, maar de helft van de schoenen zit eigenlijk niet eens lekker. Dat is natuurlijk zonde en daarom geven we je een aantal tips zodat je voortaan alleen nog maar schoenen koopt die je met plezier draagt.

1. Shop je schoenen aan het einde van de dag

Deze tip klinkt misschien een beetje gek, maar aan het einde van de dag zijn je voeten opgezwollen. Dat komt omdat je voeten de hele dag hard moeten werken om jou staande te houden en overal te brengen. Wanneer je aan het einde van de dag je schoenen past, weet je dus zeker dat ze niet knellen als je voeten iets dikker zijn.

2. Bezuinig niet op kwaliteit

Het aanbod schoenen is zowel online als offline ontzettend groot. Er zijn schoenen te koop in allerlei soorten, maten en prijsklassen. De basis van een goede schoen ligt in de materiaalkeuze, geschikt materiaal voor een schoen is leer. In de aanschaf zijn lederen schoenen duurder, maar ze geven je wel veel comfort, stevigheid en flexibiliteit. Daarnaast gaan lederen schoenen erg lang mee. Kies bijvoorbeeld voor Van Bommel schoenen.

3. Pas altijd beide schoenen

Wist je dat bijna niemand gelijke maat voeten heeft? Dat maakt het dus ook zo belangrijk dat je beide schoenen van een paar past. Wanneer één van de voeten groter is kan het ervoor zorgen dat je schoenen knellen of schuren. Pas daarom altijd voor de zekerheid allebei de schoenen.

4. Trek de juiste sokken aan

Je hebt allerlei verschillende sokken: sportsokken, gewone sokken, gebreide sokken en pantykousen. De dikte van de sok kan dus erg verschillen en dit heeft veel invloed op de pasvorm. Wanneer je in de winter andere sokken draagt als in de zomer, moet je hier dus rekening mee houden bij het aanschaffen van je nieuwe winterschoenen.

5. Sta of loop even wanneer je nieuwe schoenen past

Heb jij bijvoorbeeld mooie Floris van Bommel schoenen gezien? Dan trek je ze natuurlijk even aan. Maar ga dan ook eens staan. Wanneer je staat, zijn je voeten altijd groter dan wanneer je zit. De reden is al het gewicht dat op je voeten komt terwijl je staat; hierdoor zetten je voeten iets uit. Het is dus belangrijk dat je bij het passen van je nieuwe schoenen even gaat staan en het liefst nog een rondje loopt door de winkel. Natuurlijk weet je niet gelijk of je hier een dag op kunt lopen, maar je krijgt wel een idee of de schoen goed aanvoelt.

6. Geef je tenen de ruimte

Je tenen moeten kunnen wiebelen, ze moeten tijdens het lopen de ruimte krijgen anders krijg je snel last van je voeten. Zorg ervoor dat je zeker 1 cm overhoudt aan de voorkant van je schoen. Tijdens het lopen moet de bal van je voet ook kunnen bewegen. De schoen moet niet alleen groot genoeg zijn hij moet ook breed genoeg zijn, want een knellende schoen kan veel pijn opleveren.

Dit zijn best veel tips bij het passen van nieuwe schoenen. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt voor het passen van een schoen. Denk ook na over het doel. Ga je er veel op wandelen of zijn het schoenen die je draagt naar je werk?