een gids voor event dress codes

0
48

het lijkt meer en meer verwarrend zijn om te beslissen wat te dragen aan partijen deze dagen. Er zijn meerdere termen betekent het zelfde ding wordt gebruikt op uitnodigingen. Deze duplicatie leidt tot veel grijze gebieden als het gaat om wat je echt moet dragen om een gebeurtenis.

foto door: onderrok

Hier is een quick reference guide naar implicaties code kleden voor in de orde van informele naar formele vermeld sociale evenementen. Ik volg deze met een snelle blik op wat een smoking en scheidt een baljurk van een avondjurk.

informele – dit betekent dat gebruik je eigen gezond verstand. onthoud; het kan nooit kwaad om een stap beter dan iedereen anders kijken! kan het beter zijn om cliches zoals Santa banden en rendiergeweien vermijden!

chic toevallige gaat langs dezelfde lijnen als business casual, maar misschien een beetje meer formeel. sommige mensen zeggen jeans zijn niet geschikt, maar ze zijn prima als ze donker worden gewassen, kleding jeans. shorts zijn zeker niet geschikt.

business casual – mannen moeten een sport jas en broek te dragen, is geen pak nodig. vrouwen moeten ook iets anders dan een pak te dragen. jurken werken goed voor dit. het algemene thema is dat je netjes moet worden gekleed en professioneel in uitstraling.

cocktail kledij – vergeet niet, het woord cocktail impliceert leuk dus probeer niet te kleden in uw werk uniform. iets minder dan de formele maar meer dan het bedrijfsleven nodig. voor vrouwen betekent dit dat korte, elegante jurken voor haar en donkere pakken voor hem. elegantie en verfijning geeft je een stap omhoog wanneer je een jurk te dragen. weg te houden van flash en glitter, in plaats daarvan ga eenvoudig en gestroomlijnd.

typisch, cocktail-wear is knie lengte, maar als je het dragen van een eenvoudige rechte rok, kunt u een langere zoom dragen. als broek zijn uw keuze, combineer ze met een strak en sexy top. zijden blouses of kasjmier truien zullen verkleed je broek. met broek of een rok, wees voorzichtig om te voorkomen dat op zoek als je gaat om een zakelijke bijeenkomst.

semi-formele – dit is de sketchiest van dress codes. vrouwen kunnen een jurk, broek pak of jurk pak te dragen. grote stoffen voor vrouwen semi-formele kleding zijn de luxe stoffen van zijde, fluweel en kasjmier. meestal, iets zijdeachtig gaat. jurken worden cocktailjurken, slechts een inch boven de knie, of ze kunnen uitstrekken tot de enkel. voor mannen, betekent dit meestal dat tuxes niet nodig zijn. een bruiloft gepland voor na 06:00 moet nog donkere pakken voor de gent en een cocktail of korte elegante jurk voor haar. overdag semi-formele evenementen betekenen een pak voor hem en een geschikte korte jurk of chic pak voor haar.

creatieve zwarte stropdas – heb je de ruimte om je eigen look te creëren. een trendy interpretatie zal een smoking combineren met een zwarte of gekleurde shirt en geen stropdas. modetrends kunnen soms dicteren dat diverse kleur selecties voor de broek en jas van de smoking geschikt zijn, kan ze een korte of lange jurk of misschien een lange rok met pailletten of kantversiering en deze te combineren met een lichtgewicht kasjmier trui dragen.

black tie uitgenodigd – dit betekent dat je niet per se nodig om een smoking te dragen, maar het doet u laten weten dat het evenement inderdaad een formele aangelegenheid. een donker pak en stropdas is een andere optie. vrouwen moeten lange jurken, cocktail jurken gesneden om de scheenbeschermers te dragen of te combineren scheidt die feestelijke en blitse zijn.

semi formele kleding – voor vrouwen, semi formele betekenen iets van een chic pak een cocktail jurk en nooit een baljurk. de gouden regel van de semi-formele kleding: houd de zoom aan de knieën of lager, maar nooit de grond raken. mannen zullen donker pak en stropdas of jurk broek en mooi shirt met blazer / jas dragen.

black tie optioneel -dit geeft aan dat mannen een donker pak moeten dragen en stropdas of gebruik maken van de mogelijkheid van het dragen van hun smoking. hoe donkerder het pak kleur, hoe beter. zwart, donker grijs, super diepe marine. je shirt / tie mag niet speels en gemaakt met gekke patronen zijn, om het thema van de zwarte stropdas ernst volgen.

formele – dit is meestal dezelfde zwarte stropdas. in meer fashion-forward steden het kan ook worden geïnterpreteerd als een zwart shirt gedragen zonder stropdas en gecombineerd met een smoking. vrouwen hebben meer ruimte om cocktail jurken, vloer lengte jurken, of 's avonds scheidt dragen.

informele zal vaak betekenen hetzelfde als casual. indien deze uitnodiging wordt geassocieerd met een bruiloft of andere speciale gebeurtenis, moet je minstens stap het op een inkeping met een jurk voor haar of een aardig overhemd en pantalon voor hem informeel zou worden beschouwd. zorg ervoor dat je respect voor het evenement te laten zien.

zwarte stropdas – dit betekent formeel helemaal. terwijl mannen smokings moeten dragen, zullen vrouwen cocktail, lange jurken of chic 's avonds scheidt dragen.

ultra-formele = witte das – dus waarom ze niet gewoon witte das zeggen? misschien omdat velen zijn verward over wat witte das eigenlijk is! mannen zullen full smoking dragen; vrouwen zullen lange balzaal toga te dragen. vloer lengte toga's zijn een vereiste.

witte das – is dit zelfs meer dan formele zwarte stropdas. Het is ultra-formele met mannen in volle smoking, met een witte das, vest en shirt. vrouwen moeten absoluut dragen lange baljurken en niet die een avondjurk.

voor uw referentie:
een typische smoking combinatie zal omvatten:
een zwarte korte jas
zwarte buikband
zwarte vlinderdas
wit overhemd
zwarte broek
zwarte jurk schoenen, meestal in lakleer
baljurken versus avondjurken
een baljurk wordt meestal gedragen met hoepelrokken of een petticoat. deze jurken zijn meestal gemaakt met behulp van fluweel, taft of zijde en bescheiden dekking op de top. een avondjurk is vloer lengte en meestal dichter bij het lichaam te snijden en niet petticoats of hoepels te gebruiken. de avondjurk toont ook doorgaans meer buste lijn en kunnen strapless of hebben kleine spaghettibandjes.