de trouwjurk onthuld

0
862

heb je ooit afgevraagd hoe de traditie van het dragen van een trouwjurk kwam? trouwjurken zijn gedragen door bruiden jong en oud voor eeuwen. in moderne tijden bijna alles wat doorgaat voor een trouwjurk echter in tijden van oude, traditionele trouwjurken werden stromende toga's meestal wit van kleur.

bruidsjurken, goedkope trouwjurken

foto door: veaul

wit wordt doorgaans alleen geaccepteerd als de "traditionele" kleur van de toga's, en vele designer bruidsjurken zijn nog ouderwets in deze kleur, die de "zuiverheid" en "onschuld" van de bruid te zijn. veel vrouwen kiezen voor andere kleuren, waaronder blauw, roze, room, geel en nog veel meer.

trouwjurken zijn veranderd met de tijd veel als alles in de wereld heeft. in tijden van oude meeste vrouwen gekozen voor een jurk op basis van haar financiële status. vrouwen die op een economisch nadeel waren meestal niet de luxe van het selecteren van een buitengewone jurk die slechts een keer zou worden gedragen. plaats, de meeste geselecteerde iets meer "duidelijk" dat zou kunnen worden gedragen voor kerkdiensten en andere gelegenheden na hun gezegende dag.

bruidsjurken van verschillende stijlen en kleuren waren populair onder de elite, en in grote vertegenwoordigde de unieke stijl en persoonlijkheid van de bruid te zijn, evenals moderne trends op het moment.

populaire kleuren
een oud gedicht staten over de kleur van een trouwjurk die "getrouwd in het wit, u hebt gekozen in orde." Dit wil niet zeggen dat alle bruiden historisch wit voor hun bruidsjurk hebben gekozen. in feite zijn veel bruiden gekozen kleuren, waaronder blauw, parelmoer en zelfs zwart. veel bruiden geloofden dat als ze droegen blauwe hun echtgenoten zouden ware (ook een beroemde lijn in het huwelijk gedicht) blijven voor hen. roze was zelfs een populaire bruidsjurk kleur voor een tijd, hoewel de donkere variant, rood werd vaak beschouwd als taboe, omdat het werd geassocieerd met "Scarlet vrouwen".

veel vrouwen die niet over een groot budget te besteden aan een trouwjurk in tijden van oude koos voor mode die kunnen worden gedragen elke dag, in plaats van uitsluitend op hun trouwdag. voor hun trouwdag, zouden ze kleden hun jurk met accessoires en bloemen, zelfs strikken dat na de festiviteiten konden worden verwijderd.

trouwjurk mode
in de Verenigde Staten voor een korte periode de kleur wit viel uit de gratie, maar rond de tijd van de industriële revolutie, toen het warenhuis maakte het mogelijk voor een bruid met elk budget om de jurk van haar dromen te kopen, wit nogmaals werd de mode. de stijl gedragen door vrouwen is veranderd door de tijd.

trouwjurken gevormd tijdens de roaring twenties waren zeer verschillend van die die over in de jaren dertig kwam. in de jaren twintig, vrouwen zocht toga's die de-benadrukten hun vorm, in lijn met de stijl van de vinnen die trendy op dat moment was.

Tijdens de jaren 30 de meeste vrouwen benadrukten hun vorm en droegen jurken die hun middel en de boezem gemarkeerd. misschien wel de meest interessante periode voor de bruidsjurk was tijdens de jaren 1980, toen grote gezwollen mouwen en extravagante rokken werden gedragen door een meerderheid van de vrouwen. deze jurken, terwijl geschikt voor trim en petite vrouwen, waren vaak niet de meest vleiende keuze voor de gemiddelde grootte vrouw. ondanks dit, had toga niet opnieuw trimmen naar beneden tot het midden van de late jaren 1990.

trouwjurk mode van vandaag
zoals vermeld in het begin, bijna alles doorgaat voor een trouwjurk vandaag. meer en meer vrouwen koopt een trouwjurk online, als gevolg van de grote verscheidenheid en de selectie van unieke en op maat gemaakte jurken beschikbaar.

informele trouwjurken, designer trouwjurken en zelfs korting trouwjurken zijn allemaal te vinden online dankzij de moderne technologie. populairder dan ook designer bruidsjurken zijn korting bruids toga online. de meeste bruiden te kunnen kopen extravagante kijken, op maat gemaakte jurken voor een fractie van de kosten ze zou vinden in een warenhuis.

een ander voordeel van het kopen van een trouwjurk online is gemak. met zo veel dingen te plannen voor een bruiloft (locatie, cake, ontvangst, bloemen, uitnodigingen, repetitiediner etc.etc) de meeste vrouwen waarderen met een handige bron voor het kopen van hun trouwjurk. de meeste vrouwen een bredere selectie van maten en aangepaste functies beschikbaar vinden ook als zij online winkelen vs. als ze gaan winkelen in een traditionele winkel.

trends
trends zijn veranderd als het gaat om moderne bruiloft kledij. niet meer doen alle bruiden op zoek gaan naar een traditionele witte jurk voor de speciale gelegenheid. in feite is er een grote selectie van vintage en informele trouwjurken beschikbaar, waarvan vele niet eens uitzien als officiële bruidsjurken.

meeste jurken vandaag aandacht voor de unieke persoonlijkheid van de bruid in plaats van sociaal geaccepteerd "normen" als het gaat om het kopen van een trouwjurk. in het algemeen veel bruiden zijn op zoek naar bruidsjurken die smaller zijn dan ze in tijden van oud zijn geweest, en die schoon silhouetten bieden. deze soorten bruidsjurken meestal langer het lichaam en zorgen voor een afslankend effect. wat meer populaire trends omvatten het volgende:

A-lijn jurken die lang en vermagering zijn
omhulsels met treinen ingebouwd in het silhouet zodat deze paden achter bruid
bias cut bruidsjurken die de natuurlijke rondingen van het lichaam te volgen, die eindigt in een kleine flare op de bodem
verhoogde taille bal-toga stijlen
vierkante halslijnen dat een frisse open blik bieden
de schouder jurken die een volledige hals
mouwloze of cap mouw toga's die zijn vooral populair voor de zomer bruiden
imperium tailles die de figuur verlengen en verschuiving van de aandacht naar boven
trends blijken ook wat betreft stoffen. satijn en zijde goedkope trouwjurken zijn al lang populair, maar pure stoffen zijn ook steeds meer trendy, met inbegrip van chiffon en organza. borduurwerk is ook kant vervangen voor veel moderne toga's, en sommige bruiden kiezen om hun kleding te accentueren met parels en andere kwaliteit kralen.

het maakt niet uit welke stijl toga je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat je er een die maakt je er goed uitzien, goed en gelukkig op de belangrijkste dag van je leven te kiezen. je bent zeker een uitstekende selectie te vinden bij het online winkelen.