Wat zijn avondjurken?

0
74

Een avondjurk is een soort van formele kleding ontworpen om te worden gedragen voor 's nachts evenementen zoals de opera, formele diners, borrels, recepties en bruiloften. Er zijn vele soorten van deze jurken ontworpen met verschillende niveaus van formaliteit, zodat vrouwen altijd goed kan worden aangekleed, variërend van cocktailjurken te vol baljurken, die worden gedragen op witte das evenementen. Als algemene regel geldt, zijn avondjurken alleen 's nachts gedragen; er zijn ook andere vormen van formele kleding voor overdag gelegenheden zoals bruiloften, recepties dag, en thee.

De meest formele vorm van avondjurk is een baljurk, die een rok die helemaal tot aan de enkels valt heeft. Afhankelijk van het geval kan de rok vol of meer vorm montage zijn. Bij meer formele evenementen, moeten vrouwen volle rokken, vooral bij gelegenheden met geëerde gasten dragen, zoals staatshoofden. De mouwen van een baljurk zijn meestal kort, en de jurk zal hebben meestal een flatterende halslijn die ook kan worden gebruikt voor het elegante sieraden showcase. Minder formele toga's omvatten cocktailjurken, die zijn korter en meer vorm montage, en dansen jurken zoals goedkope galajurken.

Online kleding kan worden onderscheiden van conventionele of dag jurken door twee primaire functies. De eerste is de cut, die de neiging heeft om couture en in lijn met de laatste mode te zijn, tenzij het ​​artikel van kleding is een baljurk, in welk geval het zal de neiging om mee te snijden meer klassieke lijnen. Het tweede kenmerk is de stof. Deze jassen hebben de neiging om luxe materialen zoals zijde, fluweel, taft en gebruiken, en ze kunnen rijk worden geborduurd of versierd met kralen, pailletten, juwelen en andere ornamenten. Rijke vrouwen ook het liefst op maat avondjurken, die zijn ontworpen om hun cijfers te vleien kopen. In alle gevallen zijn deze jurken gedragen te worden met hoogwaardige sieraden.

Avondjurken worden doorgaans geassocieerd met glamour en luxe, en verschijnen op evenementen zoals de Academy Awards in de Verenigde Staten, de opening van de samenleving seizoen in stedelijke gebieden, en formele recepties. In de meeste gevallen zijn deze jurken niet ontworpen om meer dan één keer te worden gedragen, hoewel high profile leden van de samenleving, zoals beroemdheden kunnen veilen toga's die zij hebben gedragen voor het goede doel. In sommige gevallen, vooral voor zeer publieke evenementen, zullen bekende ontwerpers lenen gewoonte of vintage feestjurken aan beroemde bezoekers van het evenement, om hun ontwerp vaardigheden te laten zien, en neem dan de avondjurken terug aan het eind van de avond voor een deel van een permanent archief.