Er is een grote traditie achter de witte trouwjurk

0
579

Voor de meeste jonge meisjes die beginnen dagdromen over de dag dat ze gaan trouwen, ze ziet zich in een witte trouwjurk die golven om hen heen als ze nemen die loopt door het gangpad naast hun knappe bruidegom te staan. Voor de meeste vrouw, de traditie van zijn getrouwd in een witte bruidsjurk is gewoon de enige optie beschouwd en lijkt een traditie die zich uitstrekt weg terug in de geschiedenis zijn.

Maar, niet elk meisje of vrouw op het punt om een bruid zelf alleen maar denkt aan een witte, droom huwelijk jurk. In feite zijn veel vraag hoe het komt dat de witte trouwjurken is zo'n sterke en diepe traditie en zich afvragen waar die traditie komt uit in de eerste plaats.

Hoewel het lijkt het geval te zijn, het feit van de zaak is dat vrouwen niet altijd gekleed zijn in het wit voor hun huwelijk ceremonies. Het is zelfs niet echt bekend wanneer precies de traditie van het dragen van een witte trouwjurk nam echt wortel, maar omdat het zo'n diepgewortelde traditie nu, het lijkt alsof het een traditie die altijd heeft beoefend al is geweest.

Misschien wel een van de redenen waarom de traditie van witte trouwjurken is zo sterk geworteld in de samenleving van vandaag is omdat, sinds het tijdperk van de fotografie, het lijkt erop dat het perfecte huwelijk jurk altijd heeft gevangen geweest bij beelden van wit. Aangezien we geen foto's van bruiloften van lang vervlogen tijden hebben, de tendens is voor mensen om te springen met de veronderstelling dat het huwelijk jurken altijd wit zijn geweest.

Maar, er is meer dan alleen veronderstelling als het gaat om de traditie omliggende witte huwelijk jurken. Het is algemeen bekend dat wit symboliseert deugd en zuiverheid. Het dragen van een witte goedkope bruidsjurken draagt een sterke symboliek van een bruid die in een huwelijk met die zuiverheid van geest en hart in het maken van een verbintenis tot haar bruidegom.

Een ander aspect van de traditie van het dragen van witte bruidsjurken kan terug naar het begin van 1800 in Engeland, toen een lid van de Britse monarchie is getrouwd te wit worden getraceerd. Dit was een weergave van de rijkdom, positie en de stijl die anderen klassen wilden zo goed na te bootsen.

Op die dag en leeftijd, het dragen van een huwelijk toga in een smetteloos witte stof was een weergave van rijkdom en positie, voor een deel omdat het zo extravagant als in die tijd om een jurk te hebben gemaakt dat de bruid nooit meer zou dragen. In die dagen, was ooit een witte jurk vervuild werd ondraagbaar gemaakt, vooral voor de hogere klasse.

Er zijn vele culturen in verschillende delen van de wereld die nooit hebben aangenomen, het dragen van een witte trouwjurk, en in veel opzichten is het vooral de westerse wereld waar de perfecte trouwjurk en bruidsschoenen wit zou worden beschouwd. In andere culturen, hoe meer kleurrijke en briljante kleuren van een trouwjurk, hoe meer de bruid is de weergave van haar opwinding voor het huwelijk met haar verloofde.