Dankzij deze handige tips bespaar je een hoop geld

0
1790

Met een paar aanpassingen bespaar je binnen een mum van tijd veel geld. Het is echt niet moeilijk! Lees ons artikel maar eens, met een aantal handige en eigenlijk heel logische spaartips.

Sparen: het lukt je echt wel

Voelt je je beetje schuldig wanneer je het over geld besparen hebt? Je bent van goede wil, maar toch komt er steeds iets tussen waardoor je niet voldoende spaart. De auto heeft bijvoorbeeld nieuwe banden nodig, de puber moet nieuwe kleren, je huis moet een nieuw dak hebben… Al gauw spaar je niet genoeg omdat het leven nu eenmaal zo loopt. Dus stel je het sparen van geld uit. Maar door op de juiste manier te handelen lukt het je opeens wél. Lees maar eens de tips in ons artikel.

Tip 1: Neem afscheid van financiële verplichtingen

Regelmatige maandelijkse afbetalingen van financiële verplichtingen zijn de grootste geldzuiger als het om sparen gaat. Financiële schulden beroven je van jouw inkomsten. Dus het is hoog tijd dat je financiële verplichting wegneemt. De snelste manier om financiële schulden af te lossen is met de zogeheten financiële schulden sneeuwbal techniek. Dit betekent dat je financiële verplichtingen afbetaalt in volgorde van kleinst naar grootst.

Tip 2: Geef minder geld uit aan boodschappen

Veel mensen zijn verbaasd om erachter te komen hoeveel ze uitgeven aan boodschappen. Het is ook zo gemakkelijk om door die gangpaden te gaan en een zak chips en lekkere koekjes te halen. Bovendien hebben ze bij de kassa ook nog lekker snoep liggen. Toch die kleine aankopen een flinke aanslag op het maandelijkse budget. Mee stoppen dus!

Tip 3 – Koop bij een (online) kruidenierswinkel

Wil je geld en tijd besparen? Probeer dan eens een (online kruidenierswinkel). Veel belangrijke levensmiddelenwinkels bieden dit tegenwoordig aan en soms ook helemaal gratis. Het kan jou veel geld besparen. Het elimineert de verleiding je zou zeker hebben gehad toen je gevangen een vleugje van die vers gebakken heerlijke chocolate chip cookies drijvend door de gangpaden. Simpel gezegd, je bent gedwongen om te blijven met uw lijst, alsmede duidelijk te blijven van die impuls spendeert kwistig.

Tip 4 – Plan je gerechten

Je kunt ook geld besparen op de boodschappen door je gerechten wekelijks te plannen. En maak een lijstje met producten die je wilt kopen in de supermarkt of bij de kruidenierswinkel, en hou je daar aan

Tip 5 – Beëindig online abonnementen

Netflix, Hulu, Spotify, Amazon Prime, de fitnessclub… Je hoeft echt niet bij elke aanbieder een abonnement te hebben. Beëindig een abonnement meteen wanneer je er te weinig gebruikt van maakt. Dat scheelt een hoop geld. Je zou ook een abonnement kunnen delen. Een aantal streaming aanbieders, zoals Netflix en Hulu, bieden twee of meer displays aan waardoor meerdere lidmaatschappen mogelijk zijn. Daardoor profiteert iedereen!

Tip 5 – Kies voor onbekende merken

Verreweg de handigste manier om geld te besparen is om minder merkproducten te kopen. Alleen al vanwege een bepaalde naam betaal je meer geld. Dit terwijl een B-merk vaak net zo goed is.

Tip 6 – Beëindig je kabeltelevisie abonnement

Wist je dat de kabeltelevisie tarieven blijven stijgen? Dit terwijl steeds minder mensen er gebruik van maken. Tegenwoordig is kabeltelevisie allang niet meer de enige methode om je favoriete programma’s te zien. Je kunt tv-series en tv programma’s ook streamen. Netflix is niet voor niets zo populair.