Een nieuwe keuken kiezen

0
4737
keukeninspiratie

Het is de plek waar we een groot deel van ons leven doorbrengen. In vele gezinnen is de keuken het punt waar zij in de ochtend samenkomen. Ontbijt, lunch en avondeten worden bereid in jouw keuken en het is de plek waar je ’s nachts komt, als je niet kan slapen. De keuken is waar je werkt aan de gezondheid van jouw gezin. Geen wonder dus dat een goede keuken uitkiezen niet makkelijk is. We geven je een aantal dingen mee die het hopelijk makkelijker zullen maken.

Wat ontbreekt er?

Er is een vraag die je jezelf eerst moet stellen, wanneer je een nieuwe keuken wil plaatsen omdat de oude aan vervanging toe is. Wat ontbreekt er aan mijn oude keuken, of wat vond ik uiteindelijk niet mooi of handig? Dit is een vraag die je ook kan stellen als je voor het eerst een huis koopt en dus voor het eerst een keuken laat plaatsen. In het ouderlijk huis heb je waarschijnlijk ook genoeg tijd in de keuken doorgebracht.

Vraag je af of het keukenblad in de oude keuken groot genoeg was. Als er niet voldoende opbergruimte in de oude keuken was, dan kan het handig zijn om in de nieuwe keuken meer kasten te plaatsen. Jouw oude keuken is het beste referentiepunt dat je hebt.

Industrieel of landelijk?

Een industrieel of landelijk uiterlijk, zijn nog maar twee van de keuzes die er zijn als je een nieuwe kijken aanschaft. Kijk maar eens naar de keukens van Grando. Zoveel smaken, zoveel keukens, zou je kunnen zeggen. Wat het beste bij jou past als het gaat om het uiterlijk van de keuken is natuurlijk heel erg persoonlijk. Waar je uiteraard wel op kan letten is dat het uiterlijk van de keuken past bij de rest van het huis. Praktisch gemak kan ook een belangrijke overweging zijn als er moet worden gekozen tussen een L-opstelling of kookeiland. Wanneer er niet veel ruimte is heb je die keuze mogelijk helemaal niet. Ook dan kan je echter jouw stempel op de keuken drukken. Voor elk huis en elk gezin is er een perfecte keuken, maar alleen jij bepaalt wat dat voor jou is.

Keuzestress?

Kan je maar niet kiezen tussen al die opties die je hebt bij het samenstellen van een nieuwe keuken? Er is ook nogal veel keuze, dus het is begrijpelijk wanneer het moeilijk is knopen door te hakken. Er zijn enkele dingen die je kunnen helpen wat dichter bij jouw ideale keuken te komen. We benoemden al dat je kan kijken naar jouw voorgaande keukens. Zo weet je wat ontbrak en wat je absoluut niet terug wil zien in jouw nieuwe keuken. Keuken inspiratie kan je echter ook uit bijvoorbeeld Pinterest halen. Door zoveel mogelijk foto’s van keukens te bekijken en bewaren zie je vanzelf wat jij wel en niet leuk vindt.

Hoe jouw keuken er straks ook uitziet, maak de beste keuze door eerst rond te kijken.