Kies voor een hippe vloer in huis met een gietvloer

0
488
gietvloeren

Nederlandse huishoudens kiezen steeds vaker voor een gietvloer in huis. De keuze voor een gietvloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van een klassieke vloer van hout, of bijvoorbeeld laminaat. Denk aan de duurzaamheid van een gietvloer en de brede variëteit aan mogelijkheden. Een van de opties die men heeft bij de keuze voor een gietvloer is een vloer van beton ciré. Ben jij al bekend met dit type vloer? In dit artikel lees je er meer over. Het kan interessant zijn om online alvast eens naar foto’s van deze vloer te kijken. Dit geeft je een goed beeld van het type interieur waarbinnen de vloer tot z’n recht komt.

Gietvloer vormt een zeer duurzame optie

De keuze voor een gietvloer in huis is een hele duurzame keuze. Deze vloeren staan bekend als zeer slijt- en krasvast. Je hebt er vele jaren plezier van! In het bijzonder, wanneer de vloer van een vloercoating wordt voorzien. Deze vloercoating kan overigens ook over andersoortige vloeren worden aangebracht; zeker in de industrie kiezen organisaties vrijwel standaard voor een beschermende coating over de vloer. Het helpt een snelle slijtage bij een intensieve belasting van de vloer te voorkomen. Periodiek kun je de bestaande vloercoating verwijderen, om vervolgens een nieuwe beschermende laag aan te brengen.

Voorkom de aanwezigheid van naden in de vloer

Niet alleen het feit dat je bij de keuze voor zeer kras- en slijtvaste beton ciré of een gietvloer in algemene zin keuze hebt uit een breed scala aan mogelijkheden is een reden om hiervoor te kiezen. Denk ook aan de hygiëne van deze vloeren. Een gietvloer is volledig vlak en bevat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer of een vloer van laminaat, geen naden. Deze naden zijn nagenoeg niet vrij te houden van vuil. Het maakt dat een houten vloer veel minder hygiënisch is dan een vloer van beton ciré.

Waterbestendigheid van een gietvloer

Samenhangend met de hygiëne en duurzaamheid van een gietvloer hangt de waterbestendigheid ervan. Je kunt een gietvloer dweilen, zonder bang te hoeven zijn dat er vlekken op de vloer ontstaan. Zeker een houten vloer, maar ook een vloer van laminaat zal al snel bol komen te staan als je per ongeluk te veel water gebruikt bij het dweilen. Een vervelende situatie, welke niet altijd even gemakkelijk op te lossen is; vaak moet een deel van de vloer vervangen worden.

Win advies in over een gietvloer en vloercoating

Wil je meer weten over de mogelijkheden die je hebt bij de keuze voor een gietvloer, of bijvoorbeeld specifiek een vloercoating? Er zijn in Nederland verschillende partijen gespecialiseerd in de levering van deze vloeren. Laat je eens adviseren over de mogelijkheden die voor jouw woning of winkelpand interessant kunnen zijn.