Wielerploeg Quick Step-Innergetic wil succesrijk 2005 overdoen

0
577

De Belgische wielerploeg Quick Step-Innergetic kende vorig wielerseizoen een uitzonderlijk succesvol jaar met onder andere een wereldtitel op de weg, vijf klassieke zeges en minstens één ritzege in elk van de drie grote rondes (Tour, Giro en Vuelta). Het wordt dan ook lastig om in het wielerjaar 2006 het beter te doen.

Met onder andere de Belgische wereldkampioen Tom Boonen en olympisch kampioen Paolo Bettini heeft het Belgische ProTourteam alvast de geschikte wapens in huis om opnieuw hoge ogen te gooien. In de Xpo Hallen van Kortrijk was de ploegvoorstelling van de 29 renners.

Afgelopen jaar boekte het Quick.Step-Innergeticteam 37 overwinningen, waarvan 17 in het nieuwe ProTour-circuit. Hoewel niet minder dan elf renners van de ploeg minstens één zege boekten, ging alle aandacht toch vooral uit naar Tom Boonen. De 25-jarige ’Bom van Balen’ mocht 20 keer het zegegebaar maken, en werd de eerste renner in de geschiedenis die in één seizoen de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en het WK op zijn naam schreef.

Maar Boonen was niet de enige Quick.Steprenner die zich in de kijker fietste. Zo won de Australiër Michael Rogers, die het team ondertussen heeft verlaten, voor de derde opeenvolgende keer het WK tijdrijden, en boekten de Italianen Filippo Pozzato (Hew Cyclassics Hamburg) en Paolo Bettini (Ronde van Zürich, de Ronde van Lombardije) klassieke overwinningen.

13 nieuwe renners

Om in 2006 evengoed te doen trok Quick.Step-Innergetic 13 nieuwe renners aan. De belangrijkste nieuwe gezichten zijn Belgisch kampioen Serge Baguet (Davitamon-Lotto) en de Spaanse kampioen Juan Manuel Garate (Saunier Duval-Prodir), die in de voorbije Giro vijfde werd en met wie ploegmanager Patrick Lefevere in de grote rondes een goed eindklassement nastreeft.

Ook enkele Belgen versterkten het team: Jurgen Van De Walle (Landbouwkrediet-Colnago), Kevin Van Impe (Chocolade Jacques-T Interim) en Geert Verheyen (Landbouwkrediet-Colnago). Andere nieuwkomers zijn de Nederlanders Steven De Jongh en Remmert Wielinga (beiden Rabobank), de Franse veteraan Cédric Vasseur (Cofidis), de Italianen Francesco Chicci en Matteo Tosatto (beiden Fassa Bortolo), Leonardo Scarselli (Colombia Selle Italia) en Ivan Santaromita (neo-prof), en de Zwitser Hubert Schwab, ook een neo-prof.

Bij de 14 renners die vertrokken vallen de namen op van Michael Rogers (T-Mobile), Rik Verbrugghe (Cofidis), Jurgen Van Goolen (Discovery Channel) en Juan Miguel Mercado (Agritubel).