De Tour 2006 wordt in de bergen beslist

0
853

Reacties op het parcours van de Tour 2006:

Ivan Basso (Ita/renner/2e in Tour 2005):
"Het parcours bevalt me, en de afwezigheid van Armstrong is een extra stimulans. Ik blijf hard werken aan het tijdrijden. Alles zal beslist worden in laatste week. Ullrich wordt mijn belangrijkste rivaal, met Vinokourov, Valverde en Klöden daar net achter."

Alejandro Valverde (Spa/renner):
"Ik zal proberen om ritten te winnen en het podium te halen door hetzelfde niveau te bereiken als de favorieten Basso, Ullrich, Klöden en nog anderen. Het werk tegen de klok blijft mijn zwakke plek. Ik steek er heel wat werk in. Het wegvallen van de ploegentijdrit is niet in mijn nadeel, al is het aantal kilometers tegen de chrono wel groter geworden. Ik zal moeten doorzetten tijdens de laatste week en die aanvatten met nog voldoende reserves."

Laurent Jalabert (Fra/consultant):
"Deze Tour wordt in de bergen beslist. Dat komt onder andere omdat de ploegentijdrit is geschrapt. Ik verwacht iets van Mayo, die in deze discipline altijd veel tijd moest toegeven. In de eerste week is het belangrijk om het moreel hoog te houden."

Richard Virenque (Fra/2e in Tour 1997/consultant):
"Dit parcours had me gelegen. Er zijn veel lange ritten in opgenomen en de vermoeidheid zal zich snel doen voelen. Ik vind het een evenwichtige Tour, de klimmers zullen zich kunnen uitleven. Ik zie een renner als Vinokourov de winst op zak steken. Hij is mijn favoriet, voor Basso en Ullrich."

Bernard Hinault (Fra/vijfvoudig winnaar):
"De Tour is niet zwaarder dan vorige jaren. Hij bevat alle ingrediënten voor iemand die zich er specifiek op wil toeleggen. Ik denk dan ook dat het een mooie winnaar zal opleveren. Het feit dat Armstrong er niet bij is, verandert niets. Men kan niet zeggen dat de Tour hierdoor aan glans moet inboeten. Of het team van Basso zijn stempel zal drukken? Er zijn drie aankomsten bergop, plus Morzine en twee tijdritten: dat zijn ritten waar men bij de zaak moet zijn."

Theo De Rooy (Ned/sportdirecteur Rabobank):

"Ik ben verbaasd dat de ploegentijdrit geschrapt is. Voor de rest vind ik het een klassieke Tour, al lijken de tijdrijders wel licht in het voordeel. Rasmussen zal moeten aanvallen, al is het profiel hem minder op het lijf geschreven dan in 2005. Menchov mikt op het eindklassement."