Vierdaagse-intocht (bijna) landelijk te zien

0
21

Het recordaantal van 9 regionale omroepen zendt op vrijdag 24 juli de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse rechtstreeks uit op televisie. Het verslag dat Omroep Gelderland van de aankomst van de ruim 40.000 deelnemers doet, wordt door acht andere omroepen overgenomen. Daarnaast zal de omroep ook via Radio Gelderland veel aandacht besteden aan de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.

TV Gelderland verslaat de intocht over de Via Gladiola voor de 15e maal. Van meet af aan zijn de Vierdaagse-uitzendingen op de Gelderse zender een kijkcijferhit. Vorig jaar werden ze door gemiddeld 40% van de Gelderlanders bekeken, zo meldt de regionale zender. TV Gelderland maakt naast het intochtverslag ook dagelijkse uitzendingen over de tocht en de wandelaars op radio en tv.

De afgelopen jaren namen steeds meer regionale omroepen de registratie van de intocht over. Vorig jaar zagen de kijkers van 6 omroepen de laatste kilometers van de wandelaars, die uit heel Nederland en de rest van de wereld afkomstig zijn. Centrale presentator is, net als vorig jaar, Harm Edens.

Dit jaar wordt de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse ook uitgezonden door RTV Noord-Holland, TV West, RTV Flevoland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, TV Oost en de Limburgse zender L1.