Twaalf keer uitgelopen, één keer opgegeven

Of ik dit kan zeggen zal ik op 18 juli weten. Onze nieuwe marsleider Johan Willemstein kan dit echter wel zeggen zoals ook in onderstaand artikel uit de Gelderlander van 23 juni 2008 staat te lezen:

Marsleider Johan Willemstein mag graag vanaf een terrasje naar muziek luisteren. Hij liep twaalf keer de Vierdaagse uit. De dertiende keer was in 1980. "Twaalf keer had ik 'm zonder echte problemen uitgelopen. Maar die dertiende keer. Het was de tweede dag, we liepen bij de grens van de bebouwde kom, ik zag die eindeloze weilanden voor me en dacht: waar ben ik mee bezig.

Johan Willemstein

Ik zag een bushokje, zei tegen de twee waarmee ik liep dat ik daar even mijn veters opnieuw ging strikken. Na vijf minuten kwam de bus en ben ik ingestapt." Marsleider Johan Willemstein (55) kan er misschien zelfverzekerd uit zien, hij is ook maar een mens. "Het zat denk ik toen tussen de oren niet goed. Maar toen ik thuis was, had ik al spijt." Nog dat jaar bood hij zich aan bij de organisatie, een jaar later begon hij aan zijn carrière bij de Vierdaagse, en zie daar: dit jaar is hij voor het eerst marsleider. En zet hij meteen een paar vernieuwingen in. Zoals de samenwerking met de Vierdaagsefeesten. "Het heeft praktische voordelen, maar is ook belangrijk voor de uitstraling van Nijmegen en de regio."