Rijenaar (89) toch niet in Nijmeegse Vierdaagse

0
35

De 89-jarige Arie Hazebroek uit Rijen doet dit jaar toch niet mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hij was vorig jaar de oudste van alle deelnemers en zou dit jaar voor de achtste keer meedoen. Vanwege gezondheidsredenen ziet hij daar nu toch vanaf.

Donderdagmiddag maakte de organisatie van de Vierdaagse bekend dat de Hazebroek ook dit jaar de oudste deelnemer zou zijn. De ex-militair liep de vierdaagse met een groep veteranen.

In het ziekenhuis
De fanatieke wandelaar moet in juli worden opgenomen in een ziekenhuis. De Rijenaar wil graag meedoen, maar luistert naar zijn artsen. Voorlopig zit er niets anders op dan lichte trainingsrondjes lopen in Gilze en Rijen. Dat doet hij nog iedere dag. En daarmee oogste Arie donderdagavond toch nog zijn applaus.

Volgend jaar
De bijna negentig jarige Arie Hazebroek wil volgend jaar wel aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse verschijnen om weer mee te lopen.

Jongste deelnemers
De oudste deelnemer mag dan wel wegvallen, jongeren zijn tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wel goed vertegenwoordigd. Drie jongens en een meisje van elf jaar (geboortedatum 31 december 1999) zijn de jongste deelnemers. Kinderen moeten in het jaar van deelname twaalf worden.

Bron: Omroep Brabant