Parade van tassen tijdens 4-daagse

Vijftien ontwerpsters aan de slag met vlag; expo bij Cappello.

Vijftien tassenontwerpsters uit onder meer Nijmegen en Arnhem, maken speciaal voor de Vierdaagse 2009 een tas. Het wordt een ‘vlaggentas’, want de ontwerpsters maken een exemplaar waarin kleuren en tekens van de vlag zijn verwerkt van het land dat ze hebben uitgekozen.

De vijftien ontwerpsters doen dit in opdracht van Cappello, de hoeden- en tassenzaak in de Houtstraat in Nijmegen. Vlaggenparade- Tassenparade, zo heet de expositie die tijdens de Vierdaagse in juli te zien is in de stad.
De viering dit jaar van het veertigjarig bestaan van de Vierdaagsefeesten is voor Cappello-eigenaresse Truus Stuiver aanleiding geweest. „Het thema Vierdaagse en landenvlaggen leent zich uitstekend voor het ontwerpen van een tas. Vlaggen hebben een vredelievende kracht”, vindt Stuiver. „ Met een vlag kun je geinige dingen doen.”

Vier tassenontwerpsters komen uit Nijmegen; vijf uit Arnhem; vier uit Amsterdam en één uit Breda. Er doen bekende namen mee, zoals Janske Megens (Nijmegen) en Charlotte Evers (Arnhem).

Ook Hester van Eeghen, een ontwerpster met faam uit Amsterdam, ontwerpt een ‘ vlaggentas’.