McEwen wint zijn tweede etappe in Giro 2006

0
316

Robbie McEwen heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De renner van Davitamon – Lotto was na 193 kilometer van Wanze naar Hotton de snelste in de massasprint. De Australiër won eerder al de tweede rit. Met het uitvallen van Alessandro Petacchi (Milram) heeft hij weinig concurrentie te duchten.

Rabobank-renner Grischa Niermann, Sandy Casar van Française des Jeux, Patrick Calcagni (Liquigas), Jurgen Vandewalle (Quick-Step) en Alessandro Bertolini van Selle Italia kozen al na tien kilometer het hazenpad en kregen een maximale voorsprong van 6:45 minuten. Het vijftal streed 166 kilometer lang tegen het onvermijdelijke en moest tenslotte toezien hoe het gevecht tegen het jagende peloton werd verloren. In sneltreinvaart denderde de groep vervolgens op Hotton af.

Jens Voigt weigerde zich neer te leggen bij een massasprint, maar ook de Duitse diesel van CSC werd na een kilometer solo weer gegrepen. Het peloton wenste een massasprint en aldus geschiedde. Olaf Pollack (T-Mobile) werd vroeg gelanceerd, maar de geduldige McEwen wachtte als een roofdier op het juiste moment om zijn prooi te bespringen. De Australiër miste zijn kans niet.