Marijketocht Barendrecht 28 juni 2008 (49,3 km)

Nummer

Het werd een vroegertje deze keer. Mijn wekker stond op 4.30u ingesteld. Even in de archieven duikend zag ik dat ik deze tocht voor de laatste maal had gewandeld in 2005.

Toen ik naar mijn broer reed moest ik bij de eerste verkeerslichten die ik tegenkwam al goed opletten. Een (naar later bleek) dronken automobilist had zijn auto tegen een lantaarnpaal geparkeerd. Zowel de auto als de paal waren flink beschadigd. De politie was al aanwezig.

Toen ik mijn broer had opgepikt, die weer zijn oranje wandelhoed droeg, (die dus absoluut niets te maken heeft met enige EK voetbal) bedacht ik me dat ik een hoofddeksel was vergeten. Toch nog maar even terug naar huis, waar we weer de auto zagen. Er was ondertussen ook een ambulance gearriveerd.

Rond half zeven waren we in Barendrecht waar de start op een andere plaats van dan in de vorige door ons gewandelde edities. Rond zeven uur konden we vertrekken voor onze eerste 50 km. (en voor mij de laatste voor de Vierdaagse). Net voor de start zagen we Ed (met hoed) van W4W nog.

Plein

Het begin van de tocht was het nog wat dreigend weer en soms viel er inderdaad even een buitje.

Huis

We liepen eerst door Barendrecht zelf.

Bushalte

Helaas zagen we ook hier dat er iets in puin lag. Het glas was totaal kapot geslagen. Je vraagt je af waar het voor nodig is.