Maandag 19 juli 2010 Aankomst

Vlag;
Nummer klein;

Rond half elf stond mijn broer met zijn auto voor de deur om richting Nijmegen te vertrekken. Nadat ik de spullen had ingeladen reden we weg. We sliepen weer in Beek-Ubbergen bij Rob en Marian. Hier hebben we in 2008 ook geslapen.

Dag

De reis verliep voorspoedig en nadat we weer even waren gestopt bij het tankstation na Oss, reden we daarna de afslagen Grave, Niftrik, Wijchen, Beuningen … voorbij. Plaatsen waar we deze week nog even wandelend langs moesten. Rond half één waren we in Beek, waar we bij de buren de sleutel op konden halen.

Daarna reden we naar Nijmegen. Mijn broer parkeerde zijn auto net buiten het centrum van Nijmegen. We liepen over de St. Annastraat richting de start. We kochten ondertussen nog even een broodje.  

Dag

Bij de start melden we ons bij het inschrijfbureau. We kregen ons polsbandje om. Dit polsbandje zou de knipkaart dit jaar vervangen. Het bandje moet 4 dagen om je pols blijven, anders ben je uitgevallen. 

Daarna snel naar de KNBLO-tent. Mijn broer was zijn lidmaatschapkaart vergeten, maar dat was geen probleem. Hiervoor was een apart loket, waar men per computer de gegevens kon opzoeken. 

Dag

Ook moest een blarenpas worden gekocht. 

Terug op het terrein van de wedren bleek dat de starttijd voor ons één uur was vervroegd. Maar zouden de bussen dan ook één uur eerder vertrekken?  

Dag

We liepen nog even naar de Vereniging. Hier zou de KRO staan. Ze zouden dit jaar niet meer langs de route staan. Een wandelaar zei dat gaat best leden kosten, waarop de medewerker van de KRO zei dat het al leden had gekost. Het blijft jammer, want voor een klein bedrag was er een hele goede verzorging.  

KRO foto

We konden wel een foto laten; maken en zagen Hella van der Wijst. We kregen nog een consumptie.

We besloten niet lang in Nijmegen meer te blijven, maar terug te rijden naar Beek. We hebben daarom ook Jacob Kleef van de WishWalkers gemist.