Maandag 15 juli 2013 (Aanmelden)

Vlag

Nummer

De spullen waren weer ingepakt en mijn broer en ik waren er beide klaar voor. Dit jaar voor het eerst apart de Vierdaagse lopen, hij de 50 kilometerroute en ik de 40 kilometerroute. We hadden ons er al een jaar op in kunnen stellen en ondanks de "grapjes" om me toch maar over te laten schrijven naar de 50 kilometer ben ik bij mij besluit gebleven om toch 40 kilometer per dag te wandelen. Maar ik had wel getraind voor de 50 kilometer.

Verdaagse

Het zou dus een makkie moeten worden, maar het werd wel warm deze week werd er voorspeld. Dus zeker niets onderschatten. Ik reed zelf met mijn auto en ging mijn broer ophalen zodat we rond half elf richting Beek konden vertrekken. We sliepen hier weer een week bij Rob en Marian. Na de gebruikelijke tussenstuk bij tankstation De Lucht, net na s'Hertogenbosch reden we verder. Dat was bijna niet goed gegaan, want ik had mijn sleutel in het contact laten zitten. De bijrijdersdeur was dichtgegaan, de achterklep idem, maar gelukkig was de bestuurdersdeur nog open. Anders hadden we de ANWB erbij moeten halen. Toch even schrikken, maar we konden verder.  

Verdaagse

Rond half één kwamen we in Beek aan waar Rob ons verwelkomde. Even de spullen uitladen want er was geen plaats om de parkeren in de straat. Er waren namelijk meer wandelaars in de straat aangekomen. We dronken wat en vertelde over het afgelopen jaar. Rond half twee reden we naar Nijmegen waar we onze startkaarten op moesten halen. 

Verdaagse

Zowel mijn broer als ik waren snel klaar. Mijn broer moest vrijwel aan het begin van het terrein inschrijven, maar ik moest helemaal naar achter lopen. Ik had me nog maar amper ingeschreven of ik werd al een aantal maal aangesproken om mijn vroege startkaart om te ruilen. Dat deed ik echter niet, ik wilde morgen mijn broer uitzwaaien voor zijn tocht en dan zelf een uur wachten. Overigens geef ik mijn vroege startkaart niet af, ik vraag ook niet actief om mijn late startkaart om te ruilen, mocht iemand die willen dan doe ik het waarschijnlijk wel.  

Verdaagse

Verdaagse

Echter ik moet deze week eerst maar eens ervaren hoe het is om vroeg/laat te starten. En ik had me helemaal op vroeg-laat-vroeg-laat ingesteld. Omdat mijn broer ook ingeschreven was liepen we even naar de goede doelenstand waar Jacob Kleef voor de Make a Wish stond.