Löwik, Veneberg en Klöden in de ziekenboeg

0
499

De lijst van geblesseerde coureurs wordt steeds groter. Rabo rijder Micheal Boogerd brak natuurlijk een voetbot en nu blijkt dat Gerben Löwik bij de voorjaarsklassiekers niet van start zal gaan ten gevolge van zijn tuimeling tijdens de eerste etappe van Parijs – Nice. Löwik heeft veel rug-, nek-, knie- en zitvlakklachten en is behoorlijk van de kaart omdat hij niet bij de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold race en bij Luik-Bastenaken-Luik kan starten.

Ook T-Mobile coureur Thomas Klöden zal de komende weken niet op het competitieve wielren toneel verschijnen. Gisteren kwam hij bij een training in Zwitserland hard te val, In het ziekenhuis werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd. Naar verwachting komt Klöden pas eind april weer in actie.T-Mobile's teamarts Eisenga meldde dat "hij een goede conditie heeft; voor de Ronde van Frankrijk is er geen probleem." In 2004 werd hij nog tweede bij de Tour.

Thorvald Veneberg ten slotte is ook tijdelijk uit de roulatie. Tijdens de zesde etappe van Tirreno – Adriatico ging de coureur uit Smeermaas onderuit toen hij een overstekende hond op zijn weg tegenkwam. Drie geblesseerde coureurs beleeft de RABO ploeg een moeilijk seizoensstart.