Dinsdag 17 juli 2012 (De Dag van Elst)

0
21
Vlag

Nummer 2012

Vierdaagse

Rond kwart over twee gaat de wekker, we staan op en gaan ontbijten. Ook Rob van ons gastgezin is opgestaan. We nemen fruit en brood mee voor onderweg, zo ‘s morgens vroeg is het moeilijk om veel te eten. Om kwart over drie lopen we richting de bus. 

Vierdaagse

We zijn de eerste maar al snel komen andere bekenden uit Volendam en ’s Hertogenbosch aangelopen. Ook enkele nieuwe wandelaars staan bij de bus. De bus komt al iets over half vier, maar blijft keurig staan tot kwart voor vier.  

Vierdaagse

Iets over vier kwamen we bij de start aan. De eerste wandelaars waren reeds onderweg richting Elst. Wij zouden rond kwart over vier worden gescand. Zoals gebruikleijk stond het publiek langs de kant, we vragen ons iedere keer af of ze vroeg uit de veren zijn gekomen of dat ze direct uit de stad komen, waar ze de Vierdaagsefeesten hebben bezocht, en gelijk de start meepikken. Het zal wel een combinatie zijn.

Al vlug kwam de Waalbrug in zicht. Deze zal moeten worden gepasseerd om uiteindelijk in de Betuwe te belanden. Lent was zoals gebruikelijk de eerste plaats die werd bezocht. Ook de Via Begonia was weer kleurrijk ingericht. (Want er is geen Via Gladiola op vrijdag zonder Via Begonia) Net na Lent wilde ik een boterham gaan eten, maar schoot in een hoestbui waar ik toch eventjes niet meer goed uitkwam. Er kwam zelfs wat maagzuur omhoog. Zouden het de zaadjes zijn geweest? Ik besloot om de boterham maar even te laten voor wat het was en de hoestbui even over te laten gaan. Later kon ik eventueel nog fruit gaan eten.

Vierdaagse

In Bemmel kwamen we iets over zes aan. Na een sanitaire stop wandelen we verder. Ondertussen was het ook gaan regenen zodat de poncho aangetrokken moest worden. 

Vierdaagse

In Bemmel was de traditionele Zwitserse week. Maar we konden er maar even van genieten want we moesten verder.