23 oktober 2013: Nog 1000 dagen te gaan


Nog 1.000 dagen te gaan tot start 100ste Vierdaagse
Speciaal comité treft voorbereidingen voor feestelijke en gedenkwaardige Jubileumeditie
Het aftellen naar de 100ste Vierdaagse in 2016 is begonnen. De Jubileumeditie van het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld moet vooral feestelijk en gedenkwaardig worden. Uitgangspunt daarbij is dat de 100ste editie qua formule een 'normale' Vierdaagse wordt. Vast staat dat de bij sommigen hooggespannen verwachting over een veel groter aantal deelnemers niet zal worden gehonoreerd. In het voorjaar van 2014 zal de reglementering voor deelname aan de Vierdaagse in 2016 worden bekend­gemaakt.
 
Verdaagse

Organisator Stichting DE 4DAAGSE heeft een speciale commissie geformeerd dat onder de naam Stichting Honderdste Vierdaagse (i.o.) de Jubileumeditie gaat voorbereiden. Op 23 oktober 2013 zijn er nog 1.000 dagen te gaan tot de start van de 100ste Vierdaagse, zo heeft het commissie uitgerekend. Om die dag als officiële startdatum te markeren voor de werkzaamheden van de Stichting Honderdste Vierdaagse i.o., werd een mega-afteldoek aan een van de torens van concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen onthuld.
 
Verdaagse

23 Oktober 2013 is tevens aangegrepen om de eerste plannen voor de jubileumeditie bekend te maken. Globaal zal de wandelprestatietocht in 2016 niet veel afwijken van andere edities. De wandelaars gaan in de derde week van juli 2016 gewoon iedere dag op pad voor hun 30, 40 of 50 kilometer dagparcours, grotendeels via de routes zoals al sinds jaar en dag worden gelopen.
 
Géén 100.000 deelnemers
 
Uitbreiding van het wandellegioen is slechts fractioneel mogelijk. Vanwege het wandelplezier en de veiligheid zitten de parcoursen nagenoeg aan hun maximum. Maar ook de bereikbaarheid van de regio en de beschikbare ruimte voor overnachtin­gen staan onder druk. Onderzocht wordt daarom of de huidige limiet van 46.000 aanmeldingen met een paar duizend kan worden opgerekt.
 
Verdaagse

"Alle speculaties die daarover nu al de ronde doen in wandelland zijn ongegrond. Wij hebben de tijd nodig om tot een zorgvuldige en redelijke afweging te komen, iedereen moet dus nog even geduld hebben", zo stelt de Vierdaagse-organisatie.