Kookvakantie in Agriturismo Verdita

0
603

Google eens “kookvakantie in Italië” en je merkt onmiddellijk dat dergelijke arrangementen hier erg populair zijn.  Terecht natuurlijk, gezien de Italiaanse keuken over de hele wereld gekend en geliefd is.

Ook aan ons werd al vaak de vraag gesteld waarom we geen kooklessen organiseren.  We koken graag en zeker niet slecht, maar om iemand anders les te geven heb je toch net iets meer nodig dan dat. 
Dus, dat idee borgen we al snel op … tot Carmelita ons pad kruiste dankzij Twitter.

Carmelita groeide op in Malta, tussen de verse olijven, kappertjes, vis, fruit …  Haar moeder, die bij familie en vrienden gekend stond omwille van haar fenomenale kookkunsten, wijdde haar in de geheimen van de Mediterrane keuken in. 
Voor ze haar eigen kookbedrijfje in Bologna oprichtte, woonde en leefde Carmelita in Parijs, Lissabon, Londen, Cairo en Barcelona.  Overal leerde ze meer over de lokale specialiteiten en wanneer ze samen met vrienden was, eindigde Carmelita altijd in de keuken.

In 1999 startte ze Cook Italy, dat kookvakanties in Italië organiseert.  Al vrij snel werd Carmelita zo bekend binnen haar werkdomein dat ze door BBC2 uitgenodigd werd als televisiekok in het programma Saturday Kitchen. 
Een paar recepten van haar die tijdens dit televisieprogramma aan bod kwamen, vind je hier: http://www.bbcgoodfood.com/search.do?filterItem=chef95.

Toen Carmelita ons voorstelde om hier – op onze agriturismo in Piemonte – kookvakanties te organiseren, moesten we niet lang nadenken.  En nu staan we dus fier te pronken in haar kookagenda van 2010 !

Wie kooklessen op onze vakantieboerderij wil volgen, moet er snel bij zijn want Carmelita kiest ervoor om met kleine groepen (max. 4 à 6 personen) te werken, wat betekent dat er dus weinig plaats is.
In 2010 kun je bij ons op kookvakantie komen van 27-30 mei of van 2 tot 5 september.
Boeken gebeurt via de Cook Italy website: http://www.cookitaly.com. Ook andere data zijn in samenspraak met Carmelita mogelijk.
En wie er een langer verblijf aan wil breien kan hiervoor uiteraard bij ons terecht.  http://www.verdita.com.

2010 is nog niet gestart maar is nu al veelbelovend.  Een televisiekok die bij ons wil komen lesgeven en een opname in de reisgids “Logeren bij Belgen”.  Benieuwd wat de toekomst ons nog meer brengt !

  

(Natascha)