Kerstavond 2015

0
302
We hebben altijd een beetje een haat/liefde verhouding gehad met Kerst en de verplichte sociale/familiale nummertjes.
Uiteraard is dat een fel stuk verminderd sinds we in Italië wonen maar toch, elk jaar organiseerden we wel iets met en rond mijn kinderen.
Nu zij ook te groot geworden zijn en het vliegtuig nemen naar België voor de eindejaarsdagen zijn we al enkele jaren vrij te doen en te laten wat we willen. Meestal eindigt dat met ons samen gezellig vol te vreten en dan een nachtelijk jacuzzibezoek. Dit jaar kozen we spectaculair voor ‘eens iets anders’.
Onze dorpsgenoten hadden immers een apericena georganiseerd in een bar in het buurdorp en nodigden iedereen uit gezellig samen Kerstavond te vieren, inclusief Verdita dus.
Het bijzondere was dat het over de bar van het benzinestation ging, aan de drukke hoofdweg, fel witte inrichting in combi met de beroemde TL-lampen en zelfs een uitgebouwde veranda met kitcherige gordijntjes, op de lijst van ‘foute plaatsen’ behoorlijk richting top tien toch.
 
  
In die setting moet je je dan een veertigtal man voorstellen (er is in principe plaats voor 30), een overvloed aan hapjes, een overvloed aan wijn, een overvloed aan Italiaanse ambiance en lawaai en een dubbele top of the bill : uiteraard geen Italiaans feest zonder kinderen en er was er nog eentje bij die voluit ‘geloofde’ in de Kerstman dus kwam Babbo Natale in persoon het feestje opfleuren: Je kon ongeveer vanop de parking zien dat het onze dorpsgenoot Elio betrof, zijn valse baard en pak waren zo onecht dat er in 2016 echt niemand van de kinderen van Merana nog in de Kerstman kan geloven. Wel gelachen natuurlijk.
 
  
Daarna kwam er ook nog een ‘life’ zanger, de man hing daadwerkelijk tussen de schappen Twix en chips zijn obligate deuntjes af te haspelen, een surrealistische sfeer, ik dacht even in een David Lynch film te zijn beland.
 
Ondertussen werd er gegeten en gedronken, gezongen van ‘Auguri di Natale’, geklonken op het Oude en het Nieuwe jaar en waren we beide verbaasd dat we effectief een gezellige kerstavond aan het beleven waren tot onze tafelgenoten dan plots allemaal als een haas – tot ontsteltenis van Natascha zelfs nog voor het dessert – af gingen rekenen en vertrokken, om 21u30 was er immers avondmis met gratis warme wijn/chocolademelk, dus dat kon echt niemand missen.
Enigszins verbouwereerd bleven we achter, we hadden op zijn minst onze meest memorabele kerstavond ooit achter de rug, meer geïntegreerd dan dit kun je niet worden.
Tanti auguri, buone feste e Buon 2016!
 
  
 
(Nicolas)