Fiera di Primavera – Mondovì

0
345

We lopen een beetje achter met het bloggen, maar daar is ie dan eindelijk, het verslag van onze weekenduitstap van vorige week.

Het stadje Mondovì hadden we al eens snel doorwandeld, maar meestal komen we niet verder dan Mondovicino, het outletcentrum dat zich net voorbij de afrit van Mondovi bevindt.

Deze keer hadden we echter een goeie reden om verder te rijden gezien het jaarlijkse lentefeest plaatsvond in het stadscentrum. 

We hadden gekozen voor een rustig moment om aan te komen (even voor de namiddagdrukte) en konden dan ook op het gemak genieten van de vele marktkraampjes.  Grappig was dat er ook veel marktkramers met landbouwvoertuigen en zelfs vrachtwagens stonden.  Historisch gezien vond deze markt namelijk altijd plaats op het ogenblik dat de boeren terug aan hun landbouwactiviteit begonnen en dat was dus het ideale moment om nieuwe investeringen te doen.  En daar liepen we dus, tussen allerlei werktuigen die er vooral groot en gevaarlijk uitzagen.

In het stadje zelf heerstte er een gezellige drukte die deed denken aan een braderij. 

Mondovì bestaat uit twee delen:  het feest bevond zich in het "modernere" benedenstuk.  Het loont echter zeker de moeite om het bovenste, Middeleeuwse centrum te bezoeken met het kabelbaantje (1 euro heen en terug, honden toegelaten met muilkorf, ter plaatse beschikbaar).  Er staan indrukwekkende gebouwen en er is een parkje van waaruit je op mooie dagen geniet van het prachtige uitzicht op de Alpen.

Dat we genoten hebben van ons uitje hoef ik er niet bij te vertellen zeker?

Ondertussen is mijn zusje hier aangekomen en hebben we een heerlijke week gehad samen, maar daarover meer in mijn volgende blogberichtje.

(Natascha)