De voordelen van een Audi importeren uit Duitsland

0
1265
audi luxe auto

Heb je je pijlen op een prachtige Audi gericht? Wil je bijvoorbeeld een Audi A3, een Audi Q5, een Audi e-Tron of een Audi Q8 kopen? Als je op zoek naar een dergelijke auto gaat, merk je al snel op dat het aanbod in ons land ietwat tegenvalt. Mede daarom kiezen veel mensen ervoor om een Audi uit Duitsland te importeren.

Uitgebreid aanbod van Audi’s

Als we het over een écht autoland hebben, hebben we het over Duitsland. In dit land is men dol op auto’s; met name de Duitse premium merken kunnen op veel interesse rekenen. Om aan deze vraag te voldoen, vinden veel Audi’s vanuit de fabriek hun weg naar Duitsland. Voor jou brengt dit veel mogelijkheden met zich mee; je kunt in Duitsland hierdoor uit een uitgebreid aanbod van Audi’s kiezen. Ongeacht naar welk model je op zoek bent, vind je hier in Duitsland een divers aanbod van.

Luxe aangekleed

Een ander opvallend kenmerk van Duitse Audi’s is het uitrustingsniveau. Ten opzichte van veel Nederlandse Audi’s zijn de Audi’s uit Duitsland veelal rijker aangekleed. Zo vind je in de meeste Audi’s uit Duitsland tal van opties, welke in een Nederlandse Audi eigenlijk niet zo ‘standaard’ zijn.

Dit heeft overigens ook met de mogelijkheden tot aankleding te maken. De manier waarop je een Audi aan kunt kleden, is in beide landen niet altijd gelijk aan elkaar. Zo bestaan er in ons land andere pakketten dan in Duitsland. Mocht je een Audi importeren uit Duitsland, is het aan te raden om goed naar de opties en accessoires te kijken.

Voordeliger

Over het algemeen kan ook gesteld worden dat Audi’s uit Duitsland voordeliger zijn. Dit komt vooral doordat de prijzen in Duitsland voor auto’s een stuk lager liggen. De overheid in Duitsland rekent namelijk niet de dusdanig hoge belastingen zoals de overheid in Nederland doet.

Als je een auto uit Duitsland gaat importeren, moet je wel heel goed naar de rest BPM kijken. Bij het importeren van een auto uit het buitenland ben je verplicht om de rest BPM te betalen. Wat de hoogte van de rest BPM is, hangt van tal van factoren af. Om hier duidelijkheid over te krijgen, kun je het beste een specialist inschakelen. Een dergelijke specialist weet precies hoe de rest BPM berekend kan worden.

Langere garantie

Op een Audi die je uit Duitsland importeert, ontvang je vaak maar liefst 5 jaar garantie. Dat is opvallend, aangezien je bij een Audi dealer in ons land standaard 2 jaar garantie krijgt. Alleen al vanwege deze verlengde garantieperiode is het interessant om een Audi uit Duitsland te importeren. De langere garantieperiode uit Duitsland is namelijk ook in ons land geldig.