Beleef een magische rondreis door Marokko

0
817

Marokko is een land met een mysterieus tintje. Tijdens een rondreis ervaar je zelf de magie van dit land. Het is een veelzijdige bestemming waar de prachtige steden en uitgestrekte Sahara woestijn betoverend werken. Ook het Atlas gebergte in het noordwesten roept veel ontzag op. Sommige toppen van dit gebergte reiken tot een hoogte van wel 4000 meter.

Koningssteden

Via het Atlas gebergte bereik de vier ‘koningssteden’ Rabat, Meknes, Fez en Marrakesh. Het is dan ook een bijzonder populaire route voor een rondreis door Marokko. Door vier steden met elkaar te combineren creëer je de nodige afwisseling. Elke stad heeft namelijk zijn eigen sfeer en bezienswaardigheden. Door vantevoren alvast accommodaties te regelen begin je ontspannen aan een onvergetelijke rondreis.

Bezienswaardigheden Marokko

Tijdens de rondreis door Marokko kun je natuur en cultuur prima met elkaar combineren. Zo is het mogelijk om een kamelentocht te maken door de Sahara woestijn. Ook een stad als Marrakesh maakt ongetwijfeld veel indruk. Op het grote plein Djema el Fna heb je het gevoel in de wereld van duizend-en-een-nacht te zijn belandt. Of slenter langs de smalle straatjes en marktjes van het prachtige Fez. Geniet volop van het kleurrijke geheel dat de marktkooplui, hun etenswaren en dieren teweeg brengen.

Eten en drinken in Marokko

De Marokkaanse keuken heeft de hele wereld veroverd. De smaakvolle couscous en tajine zijn dan ook zeer geliefd. Couscous is een stoofpot bestaande uit rijst, groentes, vlees en specerijen. Bij het bestellen van Tajine in een Marokkaans restaurant krijg je een smakelijke stoofpot van aardappelen , groenten en vlees voorgeschoteld. Minstens zo bekend als couscous en tajine is de Marokkaanse muntthee. Deze thee wordt doorgaans geschonken in kleine kopjes. Door de zoete en volle smaak krijg je er hopelijk geen genoeg van.

Cultuur van Marokko

Voor je reis in Marokko is het verstandig om je te verdiepen in de culturele gewoonten. Zo is het in Marokko heel gewoon om af te dingen op spulletjes. Op de markt en in winkeltjes valt over bijna elk product te onderhandelen. Voor succesvol afdingen zou je vantevoren een aantal onderhandelingsregels uit je hoofd kunnen leren. Marokkanen zelf daarnaast echte familiemensen. Vaak wonen diverse generaties met elkaar in een huis. De gastvrije bevolking verwelkomt je met open armen in hun land.