April en Paasvakantie op onze agriturismo

0
443

Het moet niet altijd volle zomer zijn om op vakantie te gaan, de mensen die de vrijheid en tijd hebben om het begin van de lente in La Bella Italia te vieren hebben alvast geen ongelijk.

Wij van onze kant zullen er helemaal klaar voor zijn, vanaf april ontvangen we onze eerste gasten. De fietsen staan netjes opgepompt te blinken, idem dito de pingpongtafel, de zonnezetels, parasols en terrasmeubelen wachten eveneens.

In onze wandelgps zitten allerlei lange en minder inspannende tochten zodat er voor elk wat wils is en de weg kwijt raken een stuk moeilijker wordt. Na een fikse wandeling wacht dan uiteraard het verdiende buiten bubbelbad.

Wie het luieren, lezen, wandelen, bubbelen, lekker eten en drinken, fietsen,… beu zou raken (Knipoog) heeft volgende activiteiten om uit te kiezen :

  • Overzichtstentoonstelling Van Gogh en Gaughin in Genova, in combinatie met een stadsbezoek zeker een aanrader!
  • Bezoek Torino, teveel om op te noemen voor slechts één dag
  • Op Goede Vrijdag (6 april) is er ’s avonds een heilige processie in Savona
  • Voor de wandelaars is er op 22/4 ‘Giro delle cinque torri’, vertrekkende vanuit Monastero Bormida, een prachtige wandeling tussen 5 torens maar wel enkel voor de behoorlijk getrainde medemens
  • Diezelfde afgetrainde gasten kunnen op 26 april in Alba terecht voor een kwart marathon in het kader van de jaarlijkse wijnfeesten
  • Vanaf 27 april is er in Alba (stad op zich is het bezoeken waard) ‘Vinum Wine Festival’, een jaarlijks wijnevenement dat echt wel de moeite is

Het is ook Lentebeurstijd (Asti en Mondovi) en tevens  marktentijd want zowel in Nizza Monferrato, Alessandria, Asti als Alassio zijn er antiek- en brocante markten. In Alba en Cairo Montenotte zijn er dan weer biologische markten met allerlei plaatselijke specialiteiten.

In Barolo zijn er elk weekend activiteiten rond wijn in het nieuwe wijnmuseum en kun je natuurlijk altijd en overal het godendrankje ook proeven.

Alles kan maar niets moet, dat noemen ze vakantie!

(Nicolas)