Activiteiten oktober/november

0
264

Topperiode in Piemonte, er is overal en elk weekend wel iets te doen rond lekker eten en drinken, wijn, wild,  paddestoelen, truffels, …

Het belangrijkste en wereldbefaamd evenement is uiteraard vanaf zaterdag 11 oktober tem. zondag 16 november de ‘Fiera Internazionale del tartufo bianco d'Alba’ in Alba waar werkelijk de ganse wereld op af komt, zowel voor het staren naar, het ruiken aan of het eten en kopen van het witte goud uit onze streek, de truffel.
Om dit feest op gang te trekken is er op zondag 5 oktober in Alba de ‘Palio degli asini’, een “snelheids”wedstrijd met ezels tussen de verschillende buurten van de stad, absoluut de moeite! 

Palio degli Asini - Alba 

Andere afspraken die minstens evenveel een bezoek waard zijn :

– Zaterdag 4 oktober  : La Morra (in het hartje van Barolo land), ‘Autuno con il Barolo’, yep, herfst met Barolo, hoe mooi kan het leven zijn  nietwaar…..
– 11 en 12 oktober staat Acqui Terme in het teken van chocolade, lekker, leuk en mooi
– Hetzelfde weekend is er in Neive (mooi dorpje) wijnfeest en in Cherasco (eveneens op zich mooi) ‘oktoberfeste’ in de Langhe.
– Zondag 19 oktober is Moncalvo the place to be, er is dan truffelfeest
– Het weekend van 25 oktober laat ook Nizza Monferrato zich niet onbetuigd, een driedaags stadsfeest
– 21 november is het terug de beurt aan Acqui Terme voor ‘Acqui e Sapori’, een beurs in het teken van alles wat lekker is plus witte truffel

witte truffel


En alsof het allemaal nog niet op kan vindt ook Turijn dat het niet mag onderdoen, zij hebben vanaf 23 oktober ‘Salone del Gusto’, een internationale beurs van de goede smaak.

Onze andere grootstad in de buurt, Genova, houdt gedurende de eerste week van oktober haar ‘International boatshow’ voor wie enige centjes teveel heeft en een eigen jacht aan de Bloemenrivièra wel iets vindt hebben… 

Wie iets anders wil doen dan eten en drinken, het is ook de periode van allerlei markten :

– 4 en 5 oktober, antiekmarkt in Savona en in Finalborgo
– 5 oktober, antiek en brocante in Alessandria
– Zondag 19 oktober, antiek en brocantemarkt in Nizza Monferrato
– 25 en 26 oktober, antiek in Pietra Ligure en ook in Novi Ligure, zondag 26 oktober moet je dan weer in Asti zijn

Voor de sportievelingen is er op zondag 26 oktober een halve marathon aan de zee, in Pietra Ligure en wie liever in de zee zit kan zijn hartje ophalen op 4 en 5 oktober met ‘Swim the Island’, een zwemwedstrijd in open zee naar en rond het eilandje van Bergeggi.

Om ons te ‘vervelen’ zullen we dus toch op de winter moeten wachten… Knipoog

(Nicolas)