Activiteiten mei 2013

0
44

1 Mei en elk dorp in de wijde omgeving organiseert wel een of ander feestje waarin – hoe kan het ook anders – eten centraal staat : salami, stoccafisso, fave, fritelle, geroosterd vlees…..

Het seizoen is nu echt overal begonnen, iedereen komt tot leven, uiteraard ook Merana :
op zondag 5 mei is er namelijk de jaarlijkse mountainbiketocht die ik enkel zou aanraden aan de zeer geoefende fietser, gelukkig is er ook een wandeling voorzien met natuurgids die je alle wilde planten en bloemen uit de streek zal aanwijzen.

Nog meer sportmogelijkheden op vrijdagavond 3 mei als er StraAcqui is, een jogging doorheen het leuke stadje Acqui Terme, altijd een zeer gezellige boel. Inspannender maar tevens in een zeer mooi kader is de halve marathon van Alassio op zaterdag 11 mei.

Tot 12  mei is er de grote lentebeurs van Asti, een stad op zich al een bezoekje waard en voor de snelle beslissers is er nog tot en met vandaag Vinum in Alba, een wijnbeurs gecombineerd met festiviteiten doorheen de stad.

Een absolute must voor wijnliefhebbers is ‘Nizza è Barbera’ in Nizza Monferrato op 10 en 11 mei, je kan er honderden Barbera wijnen proeven en overal lekker eten, al kuierend door de straatjes én nog meer wijn (zeer lekkere bovendien) op 10 mei met Barbaresco in tavola.

Zeker ook een aanrader is de grote Slow Fish beurs in Genova van 9 tot 12 mei (http://slowfish.slowfood.it/), een eetfeest in samenwerking met de wereldbefaamde slowfoodbeweging.

Nog meer eten en drinken? Wel dan moet je in het weekend van 4 en 5 mei naar Loano, op zich een zeer aantrekkelijk kuststadje maar dan de hoofdplaats van het ‘Med Food Fest’, een tweedaagse rond de mediterrane keuken (http://savona.mentelocale.it/52182-savona-loano-med-food-fest-2013-loano-torna-festival-cibo-mediterraneo/ ).

Wat zeker en vast ook een ontspannend uitje is in onze streek zijn de vele antiek- en brocantemarkten, deze maand zijn er in Nizza Monferrato en in Asti.

Ziezo, have alweer fun!

(Nicolas)