Activiteiten mei 2012

0
431

Dé lentemaand en de echte start van alle leven overal, van dorp tot stad, alsook van de buitenactiviteiten met alweer ons bescheiden dorpje op kop.
Op zondag 6 mei is er namelijk in Merana een meer dan inspannende mountainbiketocht met beklimmingen die ik zelfs te voet behoorlijk in de kuiten bijtend vind, laat staan met de fiets. Gelukkig is er ook een wandeling voorzien met natuurgids die je alle wilde planten en bloemen uit de streek zou moeten leren ontdekken. Natascha en Indy zullen alvast op post zijn.

Tot 6 mei is er de grote lentebeurs van Asti, een stad op zich al een bezoekje waard en voor de snelle beslissers is er nog tot en met vandaag Vinum in Alba, een wijnbeurs gecombineerd met festiviteiten doorheen de stad.

Een absolute must voor wijnliefhebbers is ‘Nizza è Barbera’ in Nizza Monferrato op 12 en 13 mei. Je kan er honderden Barbera wijnen proeven en overal lekker eten, al kuierend door de straatjes.

Nog meer wijnplezier is er op 27 mei, ‘cantine aperte’ in heel Italië waarbij de producenten opendeurdag houden, proeven verzekerd!

Een dorp dat zeker een omweg waard is als je van wijn houdt is Dogliani – de plaatselijke rode wijn vind ik persoonlijk een aanrader – en op zondag 27 mei is er daar bovendien ‘Antica fiera della ciliegia’, letterlijk vertaald ‘feest van de kersen’, geen idee maar het spreekt mij wel aan.

Nog meer eten en drinken? Dan moet je in het weekend van 5 en 6 mei naar Loano, op zich een zeer aantrekkelijk kuststadje dat dan de hoofdplaats van het ‘Med Food Fest’ wordt, een tweedaagse rond de mediterrane keuken.

Wat zeker en vast een ontspannend uitje is zijn de vele antiek- en brocante markten die onze streek kenmerken. Deze maand zijn er op 20 mei in Nizza Monferrato (de grootste) en in Asti op 27 mei.

Ziezo, have alweer fun!

(Nicolas)