Activiteiten juni 2015

0
24

Voor diegene die hier NU zijn, is er een overkill aan activiteiten, vooral dan het voorbije weekend, maar dinsdag is het feestdag in Italië (dag van de republiek) en dus is er lang weekend en ook nog enkele evenementen op maandag/dinsdag :

– Cairo Montenotte, 4 daagse Olympic Street Games, sporten, muziek, eten, dans, drank,…
– 2 juni Ovada : antiekmarkt
– Aan de kust : overal wel iets te doen, veel volk in ieder geval en anders kan je doen zoals de Italianen, op het strand gaan liggen of op picnic gaan

Ook de rest van juni belooft veel goed, overal in de buurt is het nu de echte start van de zo typische dorpsfeestjes, waarbij de plaatselijke specialiteiten gevierd worden met eet- en dansavonden, al dan niet gecombineerd met tentoonstellingen, volksspelen, wijnproeverijen, workshops, wandelingen ….

En alweer krijgt ‘ons’ kleine dorpje Merana een ereplaats, gedurende 2 weekends gaan dé raviolifeesten weer door (12,13,14 en 19,20 en 21/6), zes avonden lang eten en dansen en naar Natascha kijken die werkt, geef toe, een onvergetelijke ervaring waarvoor zelfs vier van onze gasten reeds vorig jaar voor deze periode geboekt hebben om zeker te zijn dit festijn niet te moeten missen!

Een recente trend zijn de vele enogastronomische wandelingen, kuieren door de wijngaarden of mooie natuur en af en toe een hapje of een drankje, wat kan een mens meer wensen? Op vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni kan je dat zelf uittesten in Asti.

Een andere nieuwe mode zijn de vele bierfeesten in onze regio, Italianen hebben duidelijk ‘onze’ nationale drank ontdekt, op zaterdag 6 juni kan je naar Acqui Terme voor de ‘Feste della birra’.

Zaterdag 13 en zondag 14 juni moet je dan weer in Nizza Monferrato zijn voor ‘Monferrato in tavola’, een eetfestijn.
 
Op zaterdag 20 juni (ook op zondag) feest Canelli met ‘L’assedio di Canelli 1613’, een middeleeuws gebeuren, in Acqui Terme is er een samenkomst van oldtimers en in Bistagno is er dorpsfeest rond risotto met hert, lekker!
 
Zondag 21 juni is er grote antiek en brocantemarkt in Nizza Monferrato.

En op 26 juni start ons buurdorp Piana Crixia aan hun feestenmarathon, 10 dagen na elkaar houden zij het vol, markt, optredens, kermis, eten, dans,….. en zaterdag 27 juni doet Acqui Terme het maar voor één nacht maar wel de moeite waard, ‘notte bianca’, alles blijft de ganse avond/nacht open en op elke hoek van elke straat valt er wel iets anders te beleven.

Tot slot moet je op zondag 28 juni naar Roccaverano, het dorp van de befaamde Robiolo Doc geitenkaas voor een ganse dag activiteiten in het teken van deze lekkernij.

Have fun!

Middeleeuws feest

(Nicolas)