Activiteiten juli 2014

0
66

Het is zomer op onze heuvel!! Dus tijd voor een overzicht van wat er allemaal te beleven valt in onze buurt.

Eerst en vooral voetbal natuurlijk, de WK gekte bestaat nu iets minder in Italië maar iets meer in onze agriturismo gezien er hier volop geloofd wordt in een finale België-Nederland, iedereen kan in zijn eigen appartement kijken of met zijn allen samen mee gaan brullen in de plaatselijke bar of anders wel ergens een reuze buitenscherm gaan opzoeken.

Feesten kun je hier ook altijd, ongeacht wie de voetbal wint want ons buurdorp Piana Crixia biedt sinds 29 juni 10 avonden na elkaar te dansen, te eten, optredens, kermis, avondmarkt, wandel- en fietstochten, …..kortom, voor elk wat wils!

Op donderdag 3 juli is er zelfs een heus rockfestival in Noli aan de kust, ook op zich een ronduit heerlijk plaatsje.
En van 18 tot 21 juli is er Barolo rock, dan kan je niet enkel de hemelse wijn proeven maar ook naar andere grote namen luisteren : Deep Purple, Neil Young, Suzanne Vega, Dario Fo…..

Vrijdag 4 juli is Garlenda de place to be voor de internationale bijeenkomst van de Fiat 500, altijd weer een lust voor het oog, zowel voor de opgesmukte blinkende karretjes als hun al even trots blinkende eigenaars.

Tijdens het weekend van 5 & 6 juli is er dan weer plaats en tijd voor andere ‘oude’ dingetjes : antiek brocante en rommelmarkten in Savona, Finalborgo en Alessandria, tijdens het weekend van 26 & 27 juli is er dan weer een tweedaagse markt in Pietra Ligure, allemaal aan zee.

Wie eens de zwarte truffel wil uitproberen (de iets goedkopere maar eveneens bijzondere variant van ‘grote’ broer, de witte truffel) moet op zondag 20 juli naar Roddino voor het ‘feest van de zwarte truffel’.
Als je de smaak er van te pakken hebt is een wandeling rond onze heuvels met onze plaatselijke truffelzoeker Roberto zeker ook een aanrader.

Tot slot een ‘must’, op 19 juli is er een enogastronomische wandeling in Castel Rocchero waar je tussen de met kaarslicht opgefleurde wandelpaden geniet van optredens en op diverse plekken allerlei lekkers kan proeven.

Have a lot of fun!

(Nicolas)