Activiteiten juli 2012

0
183


Yep, de maanden vliegen hier werkelijk voorbij, alweer tijd voor een overzicht van wat er allemaal te beleven valt in onze buurt.

Eerst en vooral een last minute topavondje, overal in Italië vandaag, op elk plein, elke straathoek, elke bar VOETBAL op kleine dan wel reuzeschermen, Spanje gaat er moeten aan geloven, zoveel is hier wel duidelijk….

En gelukkig heeft Merana besloten om deze eerste volle zomermaand aan zich te laten voorbijgaan qua feestjes zodat ons buurdorp Piana Crixia in volle glans overneemt. Sedert 29 juni vinden ze het daar nodig 10 avonden na elkaar te dansen, te eten, optredens te geven, kermis te houden, avondmarkt, wandel- en fietstochten te organiseren, …..kortom, de Gentse Feesten zijn er niets bij, Knipoog.

Op zondag 8 juli lijkt een uitstap naar Alba zeker de moeite, op zich is de stad altijd een bezoekje waard maar vanaf 18u30 is er ‘Le stelle in piazza’, georganiseerd samen met GoWine en dus een culinair festival (9 gerenommeerde koks maken elk een schotel) gecombineerd met een overdaad aan wijn, wat zou je meer kunnen wensen?

Zaterdag 14 juli is er in Bubbio ‘Musica sotto le stelle’, een dag/avond muziek en dans, dat gecombineerd met het degustatiemenu in het heerlijke restaurant Castello di Bubbio lijkt mij een geslaagd uitje! 

De ochtend nadien kun je dan weer naar Nizza Monferrato voor de maandelijkse antiek- en brocantemarkt, in Asti gaat dergelijke markt een zondag later door.

Spectaculair, op 16 juli treedt Bob Dylan op in Barolo, helaas uitverkocht. Ik heb geprobeerd aan kaartjes te raken maar was te laat, misschien heeft iemand van jullie wel geluk gehad?

Als troost kun je op zaterdag 21 juli naar La Morra voor de Barolo night, zoals de naam zegt een enogastronomisch event rond de befaamde wijn, een must voor de liefhebber.

Het wordt deze avond moeilijk kiezen want in Castel Rocchero is er ‘Castel Rochero in Lume’, een enogastronomische wandeling waarbij je voor één vaste prijs op verschillende adressen lekkers krijgt en er overal muziek en dans is terwijl het ganse dorp waadt in een licht van kaarsen, sprookjesachtig.

(http://www.viaggiscoop.it/foto/5876/9650/98056.jpg)

Have fun!

(Nicolas)