Activiteiten augustus 2012

0
357

Het is alweer de laatste volle zomermaand én de favoriete vakantiemaand voor de Italianen zelf. Rond 15 augustus (Ferragosto) willen ze allemaal met verlof, dus zijn er meer dan activiteiten (lees feestjes) genoeg, hoofdzakelijk relatief in de buurt.

Het wordt eentonig maar alweer staat ons eigenste kleine dorpje Merana centraal want op zondag 5 en woensdag 8 augustus zijn het de feesten van ‘onze’ toren (Festa San Fermo). In praktijk gebeurt er aan de toren zelf weinig behalve een mis maar in het dorp is er op zondag een antiek- en brocantemarkt, uiteraard gepaard gaand met eten, drinken en muziek én op het einde van de woensdag zelfs een heus vuurwerk!

Van 5 tot 10 augustus vindt in Cairo Montenotte  ‘Cairo Medioevale’ plaats, een zesdaags feest waarbij de ganse stad in een Middeleeuws theater verandert, op zaterdagavond 4/8 is er in Loazzolo "Un paese in festa", op zondag 5/8 de ganse dag ook nog “Festa della Madonna della neve” in Serole.
Een weekend later is het dan weer in Serole te doen voor “Festa Patronale di San Lorenzo”.

(http://www.giullaridelcarretto.it/images/CairoMedievale2009-(38).jpg)

Heel bijzonder lijkt mij het event “Calici di Stelle” in Barolo waar je met een glas heerlijke wijn in de hand naar de vallende sterren kunt kijken, meer kan je je niet wensen maar toch…Knipoog.
Al moet gezegd dat je die periode nergens beter kunt zijn als uitkijkpunt dan op ons eigen zonneterras, vallende sterren verzekerd!

Een ander buurdorp (Dego) heeft op verschillende dagen rond vijftien augustus “l'agosto Deghese” en je raadt het al, eten, drinken, dansen en muziek, afgesloten met vuurwerk.

Leuk klinkt ook de “Modeshow op de piazza” in Mombaldone op de avond van 13/8.

Op Ferragosto zelf is er in Bubbio de “Processione dell'assunta” en op zondag 19 augustus kun je in Monastero Bormida terecht voor een “Cena al Castello”, diezelfde ochtend ‘moet’ je naar Ponti voor de “7º Motoraduno d’epoca”, de prachtigste oude auto’s en moto’s uit de streek.

Ook in Finalborgo is er van 23 tot 26 augustus een Middeleeuws feest "Viaggio nel Medioevo", dit stadje op amper 3 kilometer van de kust is helemaal ommuurd en zeker een bezoekje waard.

In deze periode zijn er ook diverse antiek- en brocantemarkten (naast die van Merana, Smile),
op zondag 5 augustus in Sassello, op zondag 19 augustus in Nizza Monferrato en op zondag 26 augustus in Asti.

(Nicolas)